Mihaela Bilic: „Dieta vegetariană grăbește instalarea menopauzei cu aproape doi ani”

Distribuie articol

Mihaela Bilic a vorbit în mediul online despre legătura dintre alimentația zilnică a femeilor și instalarea menopauzei.

Celebra nutriționistă spune că există unele studii care au demonstrat că menopauza poate fi întârziată cu până la trei ani dacă din alimentație nu lipsesc legumele proaspete și peștele gras.

Mihaela Bilic a explicat într-o postare pe rețelele de socializare că, potrivit unui studiu efectuat de britanici, dieta vegetarian bazată pe consumul de legume și carbohidrați – orez, paste, pâine -, duce la grăbirea instalării menopauzei. Pe de cealaltă parte, sistemul reproductiv feminin poate rămâne activ mai mult timp dacă femeile au o dietă bogată în legume proaspete și pește gras.

„Consumul zilnic de legume și ulei de pește are efecte miraculoase”

“Un studiu prospectiv făcut pe femei cu vârsta cuprinsă între 40 și 65 de ani a demonstrat că instalarea menopauzei poate fi întârziată cu până la 3,3 ani dacă consumăm legume proaspete și pește gras.

The UK Women Cohort Study a urmărit obiceiurile alimentare a 35372 femei timp de 6 ani. Concluzia? Dieta vegetariană și consumul unor cantități mari de carbohidrați de tipul orez, paste făinoase sau pâine grăbește instalarea menopauzei cu 1,8 ani. La polul opus, consumul zilnic de legume și ulei de pește are efecte miraculoase în menținerea sintezei de hormoni sexuali feminini.” – a precizat Bilic pe Facebook.

Citeşte şi: Mihaela Bilic, despre cum putem slăbi mâncând normal. „Există mici secrete!”

Experta în nutriție a explicat că acizii grași Omega 3 din pește și vitaminele din legumele proaspete reprezintă “secretul tinereții fără bătrânețe”.

“Îmbătrânirea înseamnă oxidare, iar ovarele sunt și ele supuse acestui fenomen. Cine se poate opune “ruginirii” noastre din interior? Vitamina C și antioxidanții din legume, alături de acizii grași esențiali omega 3 din pește! Organismul uman nu poate sintetiza vitamina C, ea trebuia adusă din alimentație. La fel și pentru acizii grași omega 3, de aceea se numesc esențiali! Sinergia dintre omega 3 și antioxidanții din legume neutralizează radicalii liberi responsabili de îmbătrânire și îmbolnăvire.

„Secretul tinereții fără bătrânețe!”

Prezența de polifenoli vegetali în tubul digestiv protejează grăsimile omega 3 de oxidare și permite trecerea în circulație a unor molecule de acizi grași cu eficiență crescută. Legume și ulei de pește, ăsta pare a fi secretul tinereții fără bătrânețe!” – a completat Mihaela Bilic.

Citeşte şi: Omega 3: 3 alimente care ţin departe diabetul

Bilic a subliniat că acizii grași Omega 3 au o mulțime de beneficii pentru sănătate, printre care: scăderea tensiunii arteriale, micșorarea riscului de a face tromboză, reglarea nivelului grăsimilor din sânge, întârzierea osteoporozei sau asigurarea oxigenării celulelor din corp.

„Fără omega 3, adio sănătate și imunitate”

„Oamenii nu pot sintetiza omega 3. Supraviețuirea, evoluția și funcționarea organismului uman are nevoie de omega 3 care provine din regnul animal. Fără omega 3 adus zilnic prin dietă nu există sinteză de prostaglandine, deci adio sănătate și imunitate!” – a mai explicat nutriționista.

Principalele surse de Omega 3 sunt somonul, heringul, macroul, uleiul de rapiță, semințele de in și cele de cânepă, legumele cu frunze verzi (spanac, varză kale, rucola), nucile, soia, broccoli.

Foto – Facebook / 123rf.com