Reguli pentru o ținută de mire impecabilă

Distribuie articol

Alegerea costumului de mire necesită adesea timp și cunoașterea câtorva reguli de bază de styling masculin. Dacă îți dorești să ai o ținută impecabilă în ziua marelui eveniment și să fii apreciat pentru simțul tău estetic, este important să știi cum să eviți câteva greșeli des întâlnite.

Lungimile nesincronizate ale ținutei

Aceasta este probabil cea mai frecventă greșeală pe care o întâlnim în vestimentația masculină. De multe ori bărbații aleg costume gata făcute bazându-se pe măsurile corporale standard, iar rezultatul nu este întocmai cel dorit.

Pentru a alege costumul potrivit este important să avem reperele corecte atunci când mergem la probă, astfel vom ști cum să evaluăm un costum înainte de a decide să-l cumpărăm. Lungimile și lărgimile sacoului trebuie să fie proporționate corpului și dimensionate de la început corect deoarece, dacă se încearcă intervenția de lungimi pe un sacou finisat, formele acestuia vor fi compromise. Trebuie să acordați o atenție deosebită la dimensiunea, forma și așezarea gulerului, reverului, umerilor, bustului și, nu în ultimul rând, un alt aspect foarte important este lungimea mânecilor. În ceea ce privește pantalonii, trebuie să țineți cont de faptul că atunci când stați în picioare, marginea de jos trebuie să atingă tocul pantofului, iar în partea din față nu trebuie să formeze mai mult de o cută. De asemenea, dunga de la pantaloni va trebui să stea mereu centrată pe mijlocul piciorului.

Pentru ca apariția dumneavoastră să fie una impecabilă, este foarte important să acordați o atenție deosebită dimensiunii costumului și să nu acceptați nici o soluție de compromis.

greșeli frecvente în ținuta de mire

Lipsa de sincronizare cu restul elementelor sau asortarea excesivă

În primul rând este de menționat faptul că “sincronizarea” este un concept diferit față de “asortare”. Când vorbim despre sincronizare, vorbim despre concordanța ținutei cu celelalte elemente esențiale ale evenimentului precum: locație, sezon și tematică. De exemplu, nu este recomandat să porți un costum negru cu rever satinat la un eveniment de tip garden party sau un costum în culori deschise în sezonul rece, într-o locație elegantă. De asemenea, dacă îți dorești o ținută nonconformistă, ca de exemplu un costum în carouri sau unul cu pattern-uri îndrăznețe, trebuie să fii atent dacă și cum se integrează acesta cu întregul eveniment.

O altă greșeală pe care o fac mulți miri este faptul că ei cred că ținuta lor trebuie să se asorteze cromatic cu ținuta miresei. Acest lucru nu este tocmai recomandat deoarece, în ținuta miresei se mizează adesea pe culori deschise, pastelate, iar costumul mirelui este în general confecționat în nuanțe închise. Drept urmare, sincronizarea dintre cei doi este foarte ușor de atins dacă ambele ținute respectă același stil sau aceeași temă, nefiind necesară asortarea cromatică.

greșeli frecvente în ținuta de mire

Sacrificarea confortului în detrimentul aspectului

Să te simți confortabil în ziua nunții este esențial în ținuta ta de mire, iar, datorită progresului tehnologiei vestimentare, confortul nu mai trebuie sacrificat. Pentru că de obicei un mire la o nuntă petrece peste 12 ore în picioare, materialul și linia costumului trebuie să îți acorde libertate de mișcare și să se potrivească perfect constituției tale. Pe lângă asta, țesătura din care este confecționat costumul tău este un alt element ce nu trebuie neglijat când vine vorba de confortul tău.  De exemplu, dacă alegi să porți un costum din catifea când este foarte cald, este posibil să fii nevoit ca pe parcursul evenimentului să îți dai jos sacoul, lucru ce îți va compromite aspectul general al ținutei.

Pentru că nunta este un eveniment foarte solicitant din punct de vedere fizic, în momentul în care ai pe tine toate piesele costumului ar trebui să te simți în largul tău. Ai nevoie să te poți așeza ușor pe scaun, să poți face poze și să poți dansa întreaga noapte alături de persoanele dragi. Așadar, recomandat este să nu faci nici un compromis deoarece, pe lângă disconfortul personal, acest lucru se va observa cu ușurință în poze și în interacțiunile cu ceilalți.

greșeli frecvente în ținuta de mire

Alegerea greșită a pantofilor

Pantofii sunt un element esențial și indispensabil în construirea ținutei tale de mire, deoarece, spre deosebire de pantofii miresei, pantofii tăi sunt expuși integral. Alegerea acestora trebuie făcută ținând cont atât de gradul de formalitate a ținutei și de cromatica acesteia, cât și de caracteristicile tale fiziologice, fiind de preferat să-ți alegi niște pantofi care să aducă un plus de eleganță și rafinament piciorului și bineînțeles confortul necesar pe durata întregului eveniment.

Una dintre cele mai frecvente greșeli când vine vorba despre pantofi este neconcordanța dintre gradul de formalitate a costumului și gradul de formalitate a pantofilor. De exemplu, la un smoking este necesar să porți pantofi negrii, ideal lăcuiți, orice altă variantă fiind mai mult sau mai puțin nepotrivită. De asemenea, dacă ai ales un costum negru, este recomanadat să eviți pantofii de culoare maro.

greșeli frecvente în ținuta de mire

Atenția la detaliile prezentate mai sus îți va asigura o ținută impecabilă și confortul de care ai nevoie în ziua nunții. Iar dacă vrei să elimini o parte din stresul și agitația tipice unui eveniment de amploare, consilierii SARTO bespoke îți stau la dispoziție cu sfaturi și recomandări pentru ca ținuta și imaginea ta să fie așa cum îți dorești.