(P) Cea mai simplă rutină de îngrijire a pielii. 5 pași pentru un ten strălucitor

Distribuie articol

Demachiere, curățare, exfoliere, hidratare…pare dificil să obții un ten impecabil, nu-i așa? Ei bine, pentru a te bucura de un ten radiant, fără imperfecțiuni nu trebuie să apelezi la proceduri costisitoare sau complicate; este suficient să adopți o rutină corectă și clară de îngrijire dedicată tipului tău de ten. Poți avea o piele curată și frumoasă chiar dacă nu frecventezi saloanele cosmetice, cât timp urmezi câțiva pași pentru un ten strălucitor. Iată care sunt aceștia!

Pasul 1: Demachiază-te întotdeauna înainte de culcare

Demachierea este o etapă peste care nu ar trebui să sari înainte de culcare, indiferent cât de obosită te simți. Oricât de bine ne-ar face să arătam, machiajul încarcă tenul și reține impuritățile și murdăria. De aceea, este indicat să nu îl lași foarte mult pe față și să te demachiezi imediat cum ai ajuns acasă. Astfel, eviți blocarea porilor și acumularea excesului de sebum, principalele cauze care conduc la apariția coșurilor și a punctelor negre. 

Foarte important este să îndepărtezi complet produsele de machiaj de pe ten, până ce discheta rămâne complet curată. Ideal este ca, după aplicarea loțiunii micelare sau a cremei demachiante să îți speli fața cu un cleanser, care va elimina murdăria acumulată în interiorul porilor. 

Pasul 2: Hidratează tenul cu produsele potrivite

Hidratarea trebuie să facă parte din rutina ta de îngrijire pentru a avea un ten strălucitor și sănătos. Alegerea produselor hidratante pentru ten se face ținând cont, pe de-o parte, de tipul pielii tale, dar și de anotimpul în care vor fi folosite. Pentru iarnă, atunci când pielea tinde să devină uscată, se recomandă cremele mai grase (bogate în lipide), în timp ce vara sunt potrivite cremele cu formulă light. 

Pasul 3: Exfoliază pielea feței cu regularitate

Pentru un ten impecabil, este nevoie să exfolieze pielea regulat și mai ales corect. Poți folosi un produs mai delicat dacă obișnuiești să îți exfoliezi tenul săptămânal sau poți apela la un exfoliant mai intens în cazul în care, din diverse motive, nu dorești să incluzi această operațiune atât de frecvent în rutina de îngrijire a tenului. 

Pasul 4: Folosește produse cu factor de protecție în orice anotimp

Expunerea la razele ultraviolete poate cauza o mulțime de afecțiuni și probleme de piele. Așadar, oricât de mult râvnești la un bronz intens, nu uita să aplici o cremă cu factor de protecție, indiferent de anotimp, nu doar vara. Un produs accesibil precum este și CeraVe crema hidratantă cu protecție UV previne îmbătrânirea prematură a pielii, împiedicând apariția ridurilor și uscarea tenului. 

Pasul 5: Consumă multe lichide 

Poate cel mai simplu mod de te bucura de un ten strălucitor și lipsit de probleme constă în consumare unui aport optim de lichide zilnic. Apa menține țesuturile hidratate, asigură elasticitatea și fermitatea pielii și ajută la eliminarea toxinelor care pot provoca inclusiv probleme ale pielii. 

Cea mai simplă rutină de îngrijire a pielii constă în demachierea tenului, în hidratarea acestuia și exfolierea sa constantă. De asemenea, este important să folosim pe tot parcursul anului loțiuni cu factor de protecție să ne hidratăm corespunzător prin consumul de lichide, fructe și legume bogate în apă.