10 trucuri ingenioase pentru un păr ca la salon

Distribuie articol

Fie că mergi să te vopsești sau pentru o tunsoare nouă, atunci când pleci de la salon părul pare că arată mai bine ca niciodată – este mai strălucitor, mai mătăsos și este aranjat perfect. Trucurile folosite de hairstyliști pentru a-i da părului tău un aspect superb nu sunt însă atât de complicate precum ai crede. Dincolo de calitatea produselor folosite, este important să știi ce tip ce îngrijire i se potrivește părului tău, dar și cum să îl aranjezi rapid, atunci când se încăpățânează să nu stea în niciun fel. Iată care sunt cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea părului de la experții din saloanele de înfrumusețare:

  1. Dacă vrei să îți reîmprospătezi buclele și să le redai elasticitatea, amestecă puțină apă cu un balsam leave-in într-un pulverizator apoi aplică amestecul pe păr. Nu numai că uscarea va fi gata foarte rapid, astfel încât să poți ieși din casă imediat, fără a mai folosi uscătorul, dar buclele tale își vor recăpăta forma aproape instantaneu.
  1. Atunci când îți aranjezi părul cu peria și difuzorul cu aer cald, lasă șuvițele să se răcească înainte de a scoate peria. Astfel, forma părului se va menține mai mult timp, chiar și fără produse de stilizare. 
  1. Dacă ții neapărat să îți ondulezi sau să îți îndrepți părul, asigură-te că folosești o placă sau un ondulator de calitate, care să îți protejeze firul de păr și să nu îl ardă foarte tare. Multe dintre aparatele moderne sunt fabricate cu tehnologii de ultimă oră, menite să reducă pe cât de mult posibil impactul căldurii asupra părului. 
  1. Poartă o bonetă de satin atunci când dormi, pentru a preveni frizzul și a păstra coafura intactă cât mai mult timp. 
  1. Tunde-ți periodic vârfurile, mai ales dacă ai părul fin. Chiar și doi centimetri în minus îți vor face părul să pară mai bogat, cu mai mult volum.
  1. Părul sănătos își păstrează mai mult timp culoarea, după vopsire, așa că un tratament săptămânal de hidratare profundă te va ajuta să îți menții culoarea vie și strălucitoare.
  1. Dacă duci lipsă de volum, atunci când îți usuci părul ridică ușor rădăcinile și usucă-le pe ele întâi. Folosește o treaptă de intensitate mică sau medie atunci când treci la uscarea vârfurilor, astfel încât părul să nu își mai piardă din volum.
  1. În timp, produsele pe care le folosim pentru îngrijirea părului se pot depune pe fire și pot fi dificil de îndepărtat. Părul își pierde astfel forma sau nu mai absoarbe suficient nutrienții din balsam sau mască. De aceea, este bine să îți clătești periodic părul cu puțin oțet amestecat cu apă, pentru a îndepărta depunerile și a-i reda strălucirea. 
  1. Evită să îți speli părul cu apă fierbinte. Aceasta îl usucă, favorizează apariția vârfurilor despicate, iar părul capătă un aspect tern, lipsit de viață. Dacă vrei mai multă strălucire, clătește-ți vârfurile după spălare cu puțină apă rece. Acest obicei ajută la închiderea cuticulelor, iar șuvițele tale vor căpăta un aspect mai mătăsos.
  1. Dacă ai adaugat accidental prea mult produs de stilizare în păr, un șampon uscat poate ajuta la absorbția produsului și la eliminarea aspectului de șuvițe încărcate sau păr prea gras. 

Sursa foto:Tim Mossholder from Pexels

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Elefant.ro