5 trucuri eficiente pentru a obţine un look de vara perfect! La ce nu trebuie să renunţi niciodată

Distribuie articol

Îți dorești să arăţi impecabil la toate evenimentele din vara asta, dar ţi-e teamă că temperaturile ridicate îţi vor distruge machiajul? Sezonul cald vine cu umiditate, ceea ce duce adesea la topirea fondului de ten, la o piele lipicioasă și la o transpirație care se prelinge pe față, ceea ce necesită o schimbare imediată în procesul tău obișnuit de machiaj. Așadar, avem pentru tine şase trucuri eficiente pentru un machiaj de vară perfect pentru a putea arăta incredibil pe parcursul întregii zile.

5 sfaturi de frumuseţe pentru machiajul de vară pentru un look incredibil

Pentru că ştim că îţi doreşti ca machiajul tău să fie fresh şi la sfârşitul evenimentului, am pregătit pentru tine o listă cu 5 sfaturi de frumusețe pentru vara asta pe care trebuie să le respecţi cu sfinţenie, dacă vrei să arăţi flawless. La ce cosmetice nu trebuie să renunţi niciodată?

Nu sări peste primer

Umiditatea determină porii tăi să lucreze la capacitate maximă și să producă mai mult sebum și transpirație. Acest lucru duce adesea la alunecarea machiajului de vară de pe față. Cea mai bună modalitate de a evita acest lucru este să-ți pregătești bine fața. Astfel că înainte de a aplica orice pe ten, foloseşte un primer.

Poți opta pentru un primer matifiant, deoarece va reduce strălucirea, va uniformiza pielea și va umple porii. De asemenea, va ajuta la menținerea fondului de ten pe piele și la prelungirea duratei acestuia.

Citeşte şi: Tendinţe de machiaj pentru vara 2024! Aerul retro e noul modern

Citeşte şi: Greșeli de machiaj care te îmbătrânesc. Le faci și tu?

Fixează cu pudră

Indiferent de ce machiaj vrei să creezi, aplicarea pudrei creşte durabilitatea acestuia pentru întreaga zi. Aşa că, după ce ai aplicat fondul de ten și corectorul, aplică pudra pe zonele feței unde se creează cele mai multe pliuri. Las-o să acționeze timp de câteva minute și îndepărtează-o apoi. Acest proces este cunoscut sub numele de „baking” și te ajută să-ți sigilezi machiajul de bază pentru o perioadă mai lungă.

Sfat de la profesionişti: Dacă urmează să ai o zi lungă, foloseşte o pudră compactă. Aceasta te va ajuta să faci retușuri în timpul zilei și să-ți menții machiajul fresh. Poți folosi puțin iluminator pudră și să-l aplici pe punctele înalte ale feței. Acest lucru te va ajuta să redai strălucire tenului.

Alege un fond de ten light

Optează pentru un fond de ten light, fără o putere mare de acoperire. Combinarea căldurii toride cu vremea umedă nu fac cea mai bună echipă. Tocmai de aceea, alege fie un fond de ten cu o textură ușoară pentru a preveni topirea machiajului.

Rimel rezistent la apă

Când vine vorba de machiajul ochilor pe timp de vară, optează pentru un look minimalist. Conturează-ţi spâncenele, alege o nuanţă metalică pentru fardul de pleoape şi un rimel rezistent la apă. Această combinaţie îţi va scoate ochii în evidenţă şi îţi va oferi un touch natural de invidiat.

Sfat de la profesionişti: Dacă vrei să creezi un machiaj de vară pentru piscină sau plajă, trebuie neapărat să folosești rimel rezistent la apă. Astfel nu vei arăta ca un panda.

Citeşte şi: Cum obții un machiaj perfect în poze. Sfaturi de la make-up artist: „Lumina este «the game changer»” / Exclusiv

Citeşte şi: Cum obții un machiaj metalic. Sfaturi și tendințe pentru a-ți pune frumusețea în valoare

Blush pentru obraji

Tendinţele machiajului de vară 2024 readuc în lumină exploziile de culoare pe obraji prin blush-uri roz şi pastelate. Aplicarea blush-ului va da viață aspectului tău, oferind pielii tale culoare și prospețime.

Sfat de la profesionişti: Dacă ai plecat de acasă fără blush, poţi folosi pur și simplu puțin ruj! Ia puțin ruj cremos pe degete și încălzește-l. Aplică-l pe față și tapotează-l bine. Aşa vei obţine o culoare naturală derivată din nuanţa pielii tale.

Acum că ai aflat diferite sfaturi de machiaj pentru vară, poți înfrunta căldura sufocantă a verii și să-ți menții machiajul de față și ochi intact. Așa că, în acest sezon călduros, spune adio dezastrelor de machiaj și creează look-uri ca un pro.

Sursa foto: Canva