Cum îți îngrijești pielea la plajă?

Distribuie articol

Suntem în plin sezon estival, iar pielea noastră necesită acum cea mai mare atenție. Căci, deși soarele este esențial pentru viață, nu putem trece cu vederea efectele dăunătoare pe care razele UV le au asupra pielii. Prevenția este cuvântul de bază, chiar dacă în acest sezon se pune mai mult accent pe bronz.

Produse de îngrijire pentru corp

Studiile arată că folosirea unui autobronzant poate fi mai sănătoasă decât expunerea prelungită la soare sau la solar, expunere care poate atrage riscul apariției cancerului de piele. Pentru o piele hidratată și un bronz de invidiat, Cupio a pregătit două produse indispensabile, pentru această vară.

Sprayul autobronzant Jet Set Sun este cea mai simplă soluție pentru un bronz rapid și sănătos. Produsul conferă un bronz uniform, natural, fără pete, care persistă până la 5 zile. Testat dermatologic și fără miros, sprayul autobronzant Jet Set Sun se aplică foarte ușor, în câțiva pași simpli: curățăm și exfoliem pielea, pulverizăm sprayul uniform, cu mișcări circulare, de la o distanță de 20 cm de corp. Pentru rezultate optime se recomandă evitarea contactului cu apa timp de 4 ore de la aplicare. După acest interval de timp, spălăm zonele pe care am aplicat autobronzantul și vom obține un bronz fără cusur.

Secretul unei pieli netede și catifelate constă în folosirea produselor de îngrijire a corpului potrivite. În acest sens a fost creată Gama CupioSpa, ce include produse eficiente de îngrijire și răsfăț: creme de corp, exfoliante de corp, creme de mâini și de picioare, dar și balsam pentru mâini și pentru picioare, toate fiind îmbogățite cu ingrediente naturale care ajută la purificarea pielii, dar mai ales, la hidratarea optimă a acesteia, după plajă.

Amestecul de extracte de vanilie, mentă, unt de shea și unt de migdale stimulează întinerirea pielii, o purifică și ajută la menținerea nivelului optim de hidratare a acesteia. Se aplică o cantitate generoasă de cremă de corp organică Vanilla&Mint după baie și se masează până intră în piele. Rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

Avantajele sprayului autobronzant

Autobronzantul oferă un mod mai sănătos de a ne bronza decât expunerea la razele ultraviolete (UV), reducând așadar riscul de a face cancer de piele. Multă lume iubește bronzul și doar așa ne putem bucura de el tot timpul anului, fără a ne expune excesiv la soare. Atenție, însă! În ciuda bronzului frumos arămiu pe care îl obținem dacă utilizăm un produs autobronzant, tot va trebui să folosim o loțiune cu factor de protecție solară de cel puțin 15 SPF, pentru ne apăra pielea de efectul nociv al soarelui.

Trucuri de la experți privind îngrijirea pielii la plajă

Potrivit dermatologilor, nefolosirea protecției solare, mai ales pe timpul verii, poate cauza apariția petelor pigmentare, a ridurilor, dar mai ales a cancerului de piele.

Soarele poate fi prieten cu noi preț de câteva minute, apoi poate avea efecte grave asupra sănătății pielii. Mai mult, tenul este expus luminii solare aproape 365 de zile pe an, ceea ce semnifică o expunere excesivă la soare. Tocmai de aceea, specialiștii recomandă aplicarea unui produs de protecție solară. Dar nu oricum! Este important să știm că pentru nevoile diferite ale tenului, există texturi și formule diferite.

Experții insistă asupra faptului că produsele cu SPF au un dublu rol: protecția pielii împotriva îmbătrânirii premature a acesteia, precum și protecția pielii împotriva cancerului de piele. Ceea ce trebuie să reținem cu toții este că alegerea unui produs de protecție solară este primul pas, iar al doilea, și el la fel de important, este folosirea cantității corecte de produs SPF: o linguriță pentru ten, la fiecare aplicare, respectiv două linguri pentru corp/ aplicare. Apoi reaplicăm, în funcție de timpul de expunere la soare.