Cum obții un machiaj metalic. Sfaturi și tendințe pentru a-ți pune frumusețea în valoare

Distribuie articol

Frumusețea și încrederea în sine joacă un rol esențial în viața fiecărei femei, de aceea un machiaj bine ales poate face oricând diferența.

Alexandra Dumitru, fondatoarea unui renumit salon de frumusețe din București, ne dezvăluie cele mai recente tendințe în domeniu. Pentru ea, frumusețea este mai mult decât un simplu concept – este o expresie a sinelui și o cale de a-ți arăta adevărata personalitate lumii.

Machiajul metalic, de efect la evenimente

Alexandra Dumitru susține că tendința reală în materie de frumusețe este să găsești stilul care ți se potrivește cel mai bine. Alexandra subliniază importanța unui machiaj reușit și a unei coafuri perfecte, care poate să completeze și să sublinieze frumusețea naturală a fiecărei femei. „Machiajul este cel reușit și coafura perfectă dacă ți se potrivesc în momentul în care ai intrat la eveniment”, spune Alexandra.

În ceea ce privește machiajul, ne îndeamnă să optăm pentru un look natural, cu accent pe un ten perfect curățat și hidratat pe parcursul zilei. Pentru evenimentele speciale, sugerează un look glam ușor metalic și lucios, care să pună în valoare strălucirea naturală a pielii.

Greșeli de evitat

Ca o regulă generală, nu aplica prea mult fond de ten sau pudră, asta pentru a evita aspectul plat. “Nu folosi culori prea închise care pot înăbuși strălucirea machiajului metalic. Fii atentă să nu aplici iluminatorul în exces pentru a evita aspectul exagerat”, susține Alexandra Dumitru.

Produsele de care ai nevoie

Fond de ten sau baza de machiaj pentru un aspect uniform. Fard de ochi cu textură metalică, iluminator pentru evidențierea pomeților și a colțurilor interioare ale ochilor. Ruj într-o nuanță care completează ochii strălucitori, aceste sunt produsele de care ai nevoie pentru un machiaj de clasă.

Citeşte și: 5 tendințe de colorare a părului pe care le vei vedea în 2024

Cum aplici produsele

a. Aplică fondul de ten sau baza de machiaj pe față pentru a uniformiza tonul pielii.

b. Aplică fardul de ochi metalic pe pleoape folosind o pensulă sau degetele. Poți încerca o nuanță asemănătoare cu culoarea ochilor tăi.

c. Adaugă iluminator pe pomeți, colțurile interioare ale ochilor și arcul sprâncenelor pentru un aspect strălucitor.

d. Aplică rujul într-o nuanță potrivită și uniformează-l cu atenție.

e. Fixează machiajul cu un spray de fixare pentru a-l menține proaspăt pe tot parcursul zilei. Cu acești pași și atenție la detalii, vei obține un machiaj glam ușor metalic și lucios.

Citeşte și: Tunsoarea Lindei Evangelista revine în tendințe. Ce coafură mai putem adopta în acest sezon

Citeşte și: Ce parfumuri se poartă toamna. Cum faci diferența dintre un parfum original și unul fake

Citeşte și: 4 remedii pentru părul gras. Încearcă-le și scapă de problemă!

Ce trebuie să ai în vedere

Alege culorile care se potrivesc tonului tău de piele, cu un efect metalic subtil. “Asigură-te că ai o pensulă sau burete de machiaj curat pentru aplicare precisă. Înainte de a începe, hidratează-ți pielea pentru a obține un aspect proaspăt și sănătos”, susține Alexandra Dumitru.

În ceea ce privește părul, Alexandra subliniază importanța îngrijirii constante și hidratării acestuia.

“Pentru make-up, un look natural, cu tenul perfect curatat și hidratat în timpul zilei , iar pentru evenimente un look glam ușor metalic și lucios, iar pentru păr revin la cel mediu sau lung perfect îngrijit, hidratat în permanență, vopsit la rădacină, îți va oferi siguranța și frumusețea pe tot parcursul zilei. Pentru evenimentele speciale mizez pe coafurile lejere, dar corect finisate!”, adaugă Alexandra Dumitru.