Cum să-ți decolorezi părul în mod natural. Recomandările experților

Distribuie articol

Dacă vrei să afli cum să-ți decolorezi părul în mod natural, sezonul cald este cel mai bun moment. Spre deosebire de procedura chimică, această modalitate nu dăunează firului. Mai mult de atât, este o variantă mult mai ieftină.

Mai ales atunci când vine sezonul cald, decolorarea naturală a părului este o idee foarte bună. Atât primăvara, cât și vara, se poartă nuanțele deschise, culorile calde și naturale. Deși decolorarea la salon este un mod rapid și sigur de a-ți schimba culoarea podoabei capilare, pe termen lung, poate dăuna firului de păr.

Cum să-ți decolorezi părul în mod natural, chiar la tine acasă

Pentru cele care au părul deschis, sucul de lămâie este o alternativă des utilizată. Problema este că, pe termen lung, poate avea efecte dăunătoare. Ghanima Abdullah, stilist, susține că o astfel de metodă poate usca părul și poate fi chiar la fel de rea ca decolorarea.

Rachel Bodt, expertă în colorarea părului, susține faptul că iluminarea naturală funcționează într-adevăr doar dacă ai părul echilibrat și cu o textură fină:

„Când lucrezi cu părul mai închis, ai de-a face cu subtonuri roșii și portocalii, iar acestea vor fi primele culori care vor fi expuse”

Ca urmare, dacă vrei să treci printr-un proces de decolorare și ai, de exemplu, părul brunet, trebuie să-ți asumi faptul că dacă nu ești profesionist, vei avea nuanțe roșii, portocalii în păr.

CITEȘTE ȘI: Măști de păr naturale. 15 rețete eficiente pentru toate tipurile de păr

Aplică Vitamina C

Vitamina C este o modalitate eficientă de a-ți decolora natural părul, ca urmare a acidului citric pe care îl conține. Cum se aplică? Extrem de simplu! Pisezi pastilele de vitamina C, apoi adaugi praful într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizează conținutul pe lungimea părului și lăsați să acționeze până la următoarea spălare, potrivit Teen Vogue.

Folosește apă cu sare ca să-ți decolorezi părul în mod natural

Dacă ai părul deja vopsit și nuanța nu este chiar ce ți-ai dorit, poți să scapi fără să ajungi la decolorare. Trebuie doar să amesteci apă cu sare și să pulverizezi substanța pe păr, apoi încearcă să stai, cât mai mult, la soare.

„Pentru cele care au părul vopsit, amestecați, în mare parte, apă cu sare și pulverizați pe păr, apoi stați la soare. Acest lucru vă va deschide cuticula părului. Gândiți-vă la vopseaua auto care se estompează în lumina soarelui. Același lucru se întâmplă și cu părul”, spune Friedman, expert în colorarea părului.

CITEȘTE ȘI: 10 tunsori la modă pentru femeile peste 30 de ani. Sunt ușor de întreținut și recomandate de specialiști

Metoda cu oțet de mere

Nu numai că oțetul de mere te va ajuta să-ți deschizi nuanța părului, ci te va ajuta și pentru stimularea creșterii părului. Mai mult de atât, oțetul de mere te va ajuta și la descurcarea mai ușoară a părului.

„Amestecați o parte de oțet de mere și șase părți de apă pentru a elimina acumularea. Aceasta este o metodă blândă de a ușura descurcarea, dar se poate să fie necesar să o faceți de câteva ori pentru a obține rezultate”, spune Bodt, hairstilist.

CITEȘTE ȘI: Căderea părului, cauze, soluții și tratamente naturale

Sursă foto: Pixabay