Gel unghii pentru o manichiură de lungă durată

Distribuie articol

Termenul „gel unghii” este foarte larg și, prin urmare, este utilizat pentru o mare varietate de produse pentru modelarea unghiilor. În ciuda acestei generalizări, nu fiecare gel de unghii este creat la fel. Mai degrabă, există un număr aproape imposibil de gestionat de numeroase variante. 

Toate acestea au avantajele lor, precum și dezavantaje în ceea ce privește utilizarea. Durabilitatea și aspectul pot varia, de asemenea. Există diferite tipuri de gel unghii și există de asemenea, și diferențe ale acestora.  

Gel unghii UV

Gelul UV nu este unul dintre gelurile cu auto-uscare, deoarece, așa cum sugerează și numele, trebuie să se întărească sub o lampă UV specială. Prin urmare, gelul de unghii UV și modelarea acestuia sunt semnificativ mai moi decât în cazul altor tipuri. În ceea ce privește aspectul pozitiv, trebuie menționată prelucrarea ușoară, deoarece gelul este mai confortabil de aplicat și se netezește la intervale regulate. Acest lucru nu numai că facilitează depunerea ulterioară, ci și tamponarea unghiilor. În plus, există o gamă de produse surprinzător de mare, deoarece gelurile UV sunt disponibile în nenumărate culori și cu multe efecte optice diferite. Este realizat cu pigmenți de înaltă calitate și oferă o acoperire bună și durabilă în utilizare.

Gel unghii din fibră de sticlă

În zilele noastre, acest tip de gel este promovat ca o variantă specială a gelurilor UV. După cum sugerează și numele, gelul din fibră de sticlă are încorporat multe particule mici de fibră de sticlă. Bucățile mici de fibră, cleiul de rășină și activatorii de întărire au fost amestecate împreună, astfel încât, să poată fi creat un model de construcție a unghiilor. Deoarece această metodă este foarte dificil de implementat, acum este rar utilizată. Cu gelul din fibră de sticlă, totuși, producătorii doresc să combine numeroasele avantaje ale acestei metode. Stabilitatea și durabilitatea ridicate vorbesc pe deplin în favoarea gelului de unghii din fibră de sticlă. Această variantă este potrivită în primul rând ca gel de acumulare și primer. De asemenea, este adesea folosit pentru modelarea subțire a gelului. Modelarea unghiilor are loc întotdeauna în exact trei faze – amorsarea unghiilor naturale, construirea modelării folosind diferite straturi de gel și, nu în ultimul rând, etanșarea. Prin urmare, există un gel de unghii special potrivit pentru fiecare fază a modelării unghiilor. 

Gel unghii acrilic 

Gelul acrilic a devenit ceva obișnuit în lumea produselor cosmetice pentru manichiură. Practic, acesta nu este cu adevărat un gel convențional de modelare a unghiilor. Mai degrabă, această metodă folosește așa-numita pulbere acrilică. Se amestecă cu un lichid acrilic și apoi se aplică pe unghiile naturale. Această amestecare a celor două componente creează gelul acrilic. Se poate usca în aer proaspăt în decurs de 5 minute și este potrivit și pentru alungirea unghiilor.