(P) Ce nu știai despre protejarea pielii de radiația solară și cum alegi produsul ideal pentru a-ți menține pielea tânără

Distribuie articol

Probabil că știi deja pericolul pe care îl prezintă pentru sănătate cancerul de piele și faptul că este științific demonstrată legătura sa cu radiația solară. Poate cunoști și ce înseamnă factorul de protecție solară (SPF) împotriva UVB. Dar, există o serie de lucruri pe care sigur nu le cunoști despre radiația solară: curiozități pe care le vei descoperi din acest articol!

Radiația UVA este la fel de periculoasă ca UVB și nu orice produs te protejează de ambele

Spectrul ultraviolet include atât UVA, cât și UVB. Tumorile cutanate maligne sunt legate de UVB, astfel încât piața produselor cosmetice și de îngrijire a devenit suprasaturată de produse cu filtru UVB. Totuși, nu este înțelept să ignorăm influența celor de tip UVA, dat fiind faptul că aceste raze pătrund mult mai profund, sunt prezente în mediu inclusiv când soarele nu luminează direct (ele trec prin nori și prin sticlă) și se fac vinovate de îmbătrânirea prematură a pielii. Dacă vrei să eviți toate problemele cauzate de expunerea excesivă la soare, trebuie să alegi un produs ce combină filtrele de protecție UVA și UVB.

SPF indică timpul aproximativ în care poți sta la soare fără să te arzi

După cum am menționat chiar la începutul acestui articol, SPF indică gradul de protecție solară contra razelor UVB, care generează apariția bronzului și, evident, provoacă arsurile. El reprezintă, în esență, o metodă de a măsura timpul disponibil pentru expunere la raze directe. Așadar, un SPF 20, de exemplu, înseamnă că poți sta la soare de 20 de ori mai mult decât de obicei, fără urmări tragice pentru piele.

Fototipul tău este un indicator al gradului de protecție de care ai nevoie

Există șase fototipuri, determinate în funcție de ten, culoarea părului și a ochilor, prezența sau absența pistruilor, predispoziția unei persoane la arsuri solare sau, dimpotrivă, capacitatea de a se bronza.

Fototipul I: piele foarte albă, păr blond sau roșcat, ochii albaștri sau verzi, pistrui. Piele extrem de sensibilă la soare, se arde întotdeauna, nu se bronzează niciodată.

Fototipul II: piele relativ deschisă, însă totuși un pic mai închisă comparativ cu tipul 1, păr blond închis, ochi albaștri, mulți pistrui. Pielea este de asemenea sensibilă la soare, se bronzează cu dificultate și este predispusă la arsuri solare. 

Fototipul III: piele albă spre maro (ten creol), păr blond închis spre șaten, ochi de culori variabile, uneori pistrui. Pielea este mai puțin sensibilă la soare, se bronzează ușor și repede, bronzul durează în timp, însă se poate arde frecvent. 

Fototipul IV: piele maro deschis, păr șaten sau brunet, de obicei ochii sunt închiși la culoare, rar prezintă pistrui. Pielea este foarte puțin sensibilă la soare, se bronzează foarte ușor și repede, bronzul durează o perioadă lungă de timp.

Fototipul V: pielea măslinie, păr întotdeauna brunet, ochii sunt negri, fără pistrui. Nu se arde niciodată, se bronzează mereu (bronz foarte puternic).

Fototipul VI: piele neagră, fără pistrui. Nu se arde niciodată.

Cu cât fototipul este mai deschis – fototipurile I-III inclusiv, cu atât mai mult este necesară o protecție solară eficientă.

Pentru a crea un produs ce se va potrivi ideal pentru protecția solară și îngrijirea zilnică a tenului, Viorica a creat Crema-Gel Hidratantă SPF 20. Scutul împotriva razelor este complet (cu un SPF 20 și filtre contra UVA de cinci stele), iar printre beneficiile suplimentare se regăsesc hidratarea profundă de durată și acțiunea antioxidantă net superioară altor substanțe cunoscute (de 20 de ori mai puternică decât vitamina C și de 50 de ori mai puternică decât vitamina E). Cu o formulă lejeră, ușor de aplicat, crema de față nu se simte pe ten și reprezintă o bază perfectă pentru machiajul de zi.

Cu siguranță te vei îndrăgosti de ea – tot ce trebuie să faci este să o încerci!

Cremă-Gel Hidratantă SPF20

  • Viephenol™ asigură protecția antioxidantă și stimulează regenerarea.

  • Ceramidele de origine vegetală previn pierderea umectanților din dermă.

  • Filtrele lejere de protecție solară asigură o barieră UV sigură

Încearcă și tu!

Încearcă și tu