Trendurile de înfrumusețare pe care trebuie să le eviți. Sfaturile unui medic dermatolog faimos pe TikTok

Distribuie articol

Doctorul Muneeb Shah, cel mai urmărit dermatolog de pe TikTok, a dezvăluit ce trucuri de înfrumusețare ar trebui evitate pentru a nu-ți afecta pielea.

Nu toate trendurile de frumusețe sunt ceea ce trebuie, astfel că medicul a explicat la ce anume trebuie să afim atenți atunci când ne dorim să arătăm cât mai bine.

Trendurile de înfrumusețare pe care trebuie să le eviți

Dr Muneeb Shah, cunoscut pe TikTok drept Derm Doctor, a dezvăluit care trenduri populare pe social media ar trebui evitate.

Întrebat de E!News ce trenduri ar trebui evitate, medicul a răspuns: „Cred că orice vedeți că apare pentru prima dată în tendințe și despre care nu ați mai auzit”.

„Voi fi puțin sceptic și mă voi gândi la ele, deoarece lucrurile care funcționează rămân acolo mai mult de o săptămână sau o zi, nu?”, a spus doctorul.

Iar când vine vorba despre un feed suprasaturat, plin de cele mai noi și promițătoare trucuri de frumusețe pentru o piele strălucitoare și hidratată, dr Shah recomandă să îți faci propriile cercetări.

„Gândește-te bine. Este vorba de pielea ta. Este primul lucru pe care oamenii îl văd atunci când te întâlnesc pentru prima dată. Cu siguranță nu îți dorești să rupi bariera pielii tale cu ceva nebunesc”, a explicat medicul dermatolog.

Citește și: 6 sfaturi ale dermatologilor pentru a calma pielea uscată și iritată

Citește și: Metoda de epilare care te ajută să economisești timp și apă

Sfaturi despre măștile făcute acasă

În ultima vreme, pe internet au circulat sfaturi privind idei de măști de față pe care le poți face acasă. Însă doctorul Muneeb Shah spune că nu merită să îți pierzi timpul cu ele.

„Unul dintre trendurile de înfrumusețare cu care nu trebuie să îți pierzi timpul sunt trucurile de tip „fă singur acasă”, unde oamenii iau lămâi, lime, bicarbonat, le amestecă și le aplică pe față. Nu țtim cât de sigur este acest ph pentru piele și cât de iritant poate fi, mai ales când există atât de multe produse bune pentru piele”, a precizat dermatologul pentru sursa citată anterior.

„Chiar nu trebuie să facem astfel de lucruri”, a subliniat el.

Cât despre microneedling-ul făcut acasă, dermatologul spune că este cu siguranță pe lista lucrurilor ce nu trebuie făcute acasă.

„Cu siguranță aș evita microneedling-ul acasă. Dermarolling-ul nu sunt mare fan al acestui procedeu, mai ales dacă nu curățați dispozitivul. Aceasta sunt lucrurile pe care aș recomanda să fie evitate acum”, a precizat dr Muneeb Shah.

Citește și: Cum să ai buze moi și frumoase pe timpul iernii. Trucuri pe care orice femeie trebuie să le știe

Citește și: Cum să realizezi un machiaj complex în cațiva pași. Tipuri de make-up

Ce este microneedling

Microneedling-ul este un tratament dermatologic prin care se induceformarea de colagen la nivelul pielii, cu ajutorul unui aparat cu ace ce produce multiple microînțepături superficiale.

Potrivit skinovate.ro, principiul terapeutic pe care se bazează microneedleing-ul este acela de a crea, în mod controlat, o injurie a pielii pentru a stimula organismul să formze straturi noi de elastină și colagen, precum și noi capilare de sânge.

Sursă foto: Shutterstock, Facebook