Tunsori care te avantajează după 45 de ani, în funcție de forma feței. Ce să eviţi pentru a estompa imperfecţiunile

Distribuie articol

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, stilul personal evoluează, iar tunsorile joacă un rol esențial în a ne pune în valoare trăsăturile și a ne exprima personalitatea. După vârsta de 45 de ani, alegerea unei tunsori potrivite poate face minuni pentru imaginea noastră, oferindu-ne un aspect fresh și elegant. Totuși, este important să luăm în considerare forma feței pentru a alege cea mai avantajoasă tunsoare. Care sunt tunsorile care avantajează orice femeie trecută de vârsta de 45 de ani, în funcție de forma feței sale?

Tunsori care te avantajează după 45 de ani, in funcție de forma feței

Pe baza sfaturilor stilistice și a exemplelor celebrităților, vom sublinia care sunt tunsorile şi coafurile care ţi se vor potrivi, atât în funcţie de vârsta pe care o ai, cât şi în funcţie de forma feţei.

Fața ovală

Fețele ovale sunt extrem de versatile și se potrivesc cu multe tunsori. Dacă ai o față ovală, ești norocoasă, deoarece poți experimenta cu diverse stiluri. Poți opta pentru un bob lung, care să-ți încadreze frumos fața și să adauge un plus de eleganță.

De asemenea, tunsorile în straturi, care adaugă volum și mișcare, sunt ideale. Un exemplu clasic este Jennifer Aniston, care de-a lungul anilor a purtat diverse stiluri ce subliniază faptul că nu trebuie să ne limităm la o singură tunsoare.

Citeşte şi: Tunsoarea în forma literei C, din nou, în trendurile din 2024! Ce vedete au optat pentru acest hairstyle

Citeşte şi: 5 coafuri pe care le vei vedea peste tot vara asta! Sunt foarte uşor de obţinut!

DE EVITAT: Părul foarte lung, cu straturi lungi, care poate alungi prea mult fața.

Fața rotundă

Pentru fețele rotunde, scopul este de a crea iluzia unei fețe mai alungite. Tunsorile care se termină puțin sub linia maxilarului sunt perfecte pentru a alungi fața. Straturile structurate în jurul feței ajută la definirea trăsăturilor și adaugă formă.

Un bob asimetric sau o tunsoare în scări sunt opțiuni excelente. Cameron Diaz este un exemplu perfect de celebritate cu fața rotundă care a experimentat numeroase stiluri.

DE EVITAT: Tunsorile care adaugă volum în lateral, deoarece acestea pot face fața să pară și mai rotundă.

Citeşte şi: Cum arată Cameron Diaz la cinci ani după ce s-a retras din showbiz

Fața pătrată

Fețele pătrate se caracterizează printr-o linie maxilară puternică. Pentru a înmuia trăsăturile, optează pentru tunsori cu straturi moi și textură.

Un bob lung, cu straturi lejere, sau o tunsoare în scări sunt alegeri excelente. Angelina Jolie este un exemplu de celebritate cu față pătrată care poate purta numeroase stiluri diferite, subliniind faptul că regulile pot fi încălcate atunci când se pune accent pe cele mai bune trăsături.

DE EVITAT: Liniile drepte și tunsorile la aceeași lungime, care pot accentua unghiurile feței.

Citeşte şi: Angelina Jolie a împlinit 49 de ani. Fotografii de colecţie cu actriţa de la Hollywood

Fața în formă de inimă

Fața în formă de inimă se îngustează la nivelul bărbiei, iar scopul este de a echilibra proporțiile feței. Bretonul, fie el lateral sau drept, atrage atenția asupra ochilor și echilibrează frumos fața. Straturile lungi, care se termină în dreptul bărbiei, adaugă volum în partea inferioară a feței, creând iluzia unei bărbii mai pline. Reese Witherspoon este un exemplu perfect de celebritate cu fața în formă de inimă care demonstrează că nu este necesar să ai un breton sau straturi pentru a sublinia anumite trăsături.

DE EVITAT: Tunsorile cu mult volum în partea de sus, buclele mari, tunsorile foarte scurte, tunsorile drepte și bretonul scurt și drept, deoarece acestea accentuează disproporțiile naturale ale feței.

Citeşte şi: Cristi Pascu dezvăluie tendinţele verii 2024 în materie de păr. Greşeala care îţi distruge podoaba capilară: „Orice exces te va costa”/ Exclusiv

<div itemscope itemtype=”http://schema.org/VideoObject”><meta itemprop=”uploadDate” content=”2024-05-31EEST11:52:18+0300″ /><meta itemprop=”name” content=”Trucuri şi sfaturi de la Cristi Pascu pentru o îngrijire corectă a părului” /><meta itemprop=”description” content=”” /><meta itemprop=”thumbnailUrl” content=”http://videocms.ringier.ro/uploads/2024-05/cristi-pascu.jpg” /><meta itemprop=”contentUrl” content=”https://videocms.ringier.ro/tx_lsuvideo/cristi-pascu.mp4″ /><script id=”video_insert_21315″ src=”https://videocms.ringier.ro/iframe/21315″></script></div>

Fața alungită

Pentru fețele alungite, scopul este de a adăuga lățime și de a reduce iluzia de lungime excesivă. Tunsorile scurte, precum un bob texturat sau un pixie, sunt ideale pentru a adăuga volum lateral. Straturile care încadrează fața și bretonul sunt, de asemenea, alegeri excelente, deoarece scurtează vizual lungimea feței.

Angelina Jolie

Angelina Jolie

Angelina Jolie

Angelina Jolie

Angelina Jolie

Angelina Jolie

Angelina Jolie

Angelina Jolie

Cameron Diaz

Cameron Diaz

Cameron Diaz

Cameron Diaz

Cameron Diaz

Cameron Diaz

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon

DE EVITAT: Părul foarte lung și drept, care poate alungi și mai mult fața.

Alegerea tunsorii potrivite după vârsta de 45 de ani poate avea un impact semnificativ asupra imaginii și încrederii în sine. Indiferent de forma feței tale, există tunsori care te poate avantaja și te poate face să te simți minunat.

Sursa foto: Facebook şi profimediaimages.ro