Catinca și Oana Roman, unite de durere lângă sicriul Mioarei Roman. Mesajul emoționant scris pe buchetul de trandafiri de la capelă

Distribuie articol

Oana Roman și sora ei, Catinca, se pregătesc să-și conducă mama pe ultimul drum. Luni, 26 februarie, Mioara Roman va fi înmormântată la cimitirul Reînvierea, din București, într-o ceremonie impresionantă cu patru preoți, flori albe și limuzină de lux. Mesajul scris de cele două fiice pe buchetul de trandafiri depus la căpătâiul mamei este copleșitor.

Oana și Catinca Roman, mesaj emoționant lângă sicriul Mioarei Roman

Sicriul cu trupul neînsuflețit al fostei soții a lui Petre Roman a ajuns duminică, 25 februarie, la capela bisericii Sfântul Gheorghe Nou, acolo unde au fost depuse mai multe coroane și flori de cei care au dorit să îi aduce un ultimul omagiu. Printre cei care au depus flori la priveghiul Mioarei Roman s-au aflat fostul soț, Petre Roman, Traian Băsescu sau Mihai Mitoșeru.

Cu sufletul îndurerat, Oana și Catinca Roman au apelat la serviciile unei firme de pompe funebre pentru a se ocupa de înmormântarea mamei lor.

Mioara Roman, înmormântată de patru preoți

Citește și: Ce diferență de vârstă este între Petre Roman și Silvia Chifiriuc, femeia pentru care a divorțat de Mioara Roman

Citește și:  Mioara și Petre Roman, o poveste de dragoste de peste trei decenii. „A fost adevărata iubire a vieții mele!”

Citește și: Cum arăta Mioara Roman în tinerețe. Ce profesie a avut și cu cine a fost căsătorită înainte de Petre Roman / Galerie foto

„Am vorbit în detaliu absolut tot cu Oana despre înmormântarea mamei ei încă de când medicii i-au spus că mai are 10 la sută șanse să supraviețuiască. Am stabilit absolut tot, Oana a venit la mine la firmă și am pus la punct tot, șase ore am stat împreună și am discutat.

Ea mi-a cerut să fie un eveniment decent, organizat însă la superlativ, cu fast, pentru că doamna Mioara a fost o personalitate impozantă. Oana și-a dorit cel mai mult ca eu să o fac frumoasă pe mama ei pe ultimul drum, pentru că a fost o femeie frumoasă. Îi vom face un procedeu care se numește tanatoestetică funerară, o procedură de reconstrucție. (…) Pentru funeralii, Oana a solicitat foarte multe flori albe, un munte de flori albe, se vor împarți foarte multe pachete pentru persoanele nevoiașe. Va fi dusă cu o limuzină de lux, iar slujba va fi oficiată de patru preoți”, a declarat Gabriela Lucuțar, proprietara firmei de pompe funebre care se ocupă de funeraliile Mioarei Roman, pentru click.ro.

Unite de durere, la căpătâiul mamei, Oana și Catinca Roman au scris un mesaj emoționant lângă buchetul cu trandafiri albi pus lângă sicriu.

„Drum lin în lumină și odihnă veșnică, mamă! Îți mulțumim pentru tot ce am învățat de la tine și pentru dragostea cu care ne-ai înconjurat! Te iubim! Fetițele tale: Oana, Catinca, Isabela”, este mesajul scris de Oana și Catinca Roman.

Traian Băsescu a trimis o coroană la capela unde a fost depusă Mioara Roman

Traian Băsescu nu a venit personal la capela unde a fost depus sicriul Mioarei Roman, însă a trimis o coroană cu flori. „Cu respect, Traian Băsescu”, este mesajul care a însoțit coroana florală, conform fanatik.ro. Gestul fostul președinte a surprins, ținând cont că, în urmă cu mai mulți ani, Mioara Roman a fost evacuată din casa din Primăverii, împreună cu fiica cea mare, Catinca, chiar de el.

„Pe mine m-a dat afară din casă tovarășul Băsescu, care, mă rog, s-a plâns că nu are loc. Eu am îndrăznit să spun de domnul Băsescu că nu are legătură cu funcția de președinte, ceea ce nu cred că am greșit. Și eu sunt un cetățean oarecare, ce contează votul meu pro sau contra? Mai nou, eu nu mai am votat din 2000. O să spuneți că nu e patriotic, dar am obosit”, declara Mioara Roman, în urmă cu câțiva ani, într-un interviu.

Mioara Roman a murit vineri, 23 februarie, la vârsta de 83 de ani, în căminul de bătrâni în care se afla, în urma unui stop cardiac.

Foto: Dumitru Angelescu / Libertatea