Cum să ai grijă de părul tău? Sfaturi pentru a-l menține sănătos

Distribuie articol

Află cum să îmbunătățești sănătatea părului tău și să-i dai un aspect mai bun pentru această vară cu aceste sfaturi despre cum să-ți îngrijești părul, indiferent că este natural sau vopsit (cu vopsea sau nuanțator de păr).

Când vine vorba de păr, există un cuvânt care reflectă viața noastră în jurul lui: experiment. Te-ai gândit de câte ori îl speli într-un an? De câte ori l-ai tuns sau vopsit (cu vopsea sau nuanțator de păr) în viața ta? Ți-ai făcut timp să îl îngrijești cum trebuie? Ei bine, dacă există semne de avertizare, este timpul să îți creezi obiceiuri sănătoase de îngrijire a părului și să dai viață unui păr de vis sănătos și strălucitor.

Sfaturi pentru îngrijirea părului

1. Ai grijă de părul tău înainte și după ce îl speli

Nu uita că periajul nu trebuie făcut doar seara, ci îți poți face timp să îți perii părul înainte de a-l spăla pentru a preveni încâlcirea lui sau pentru a îndepărta nodurile care împiedică șamponul și balsamul să pătrundă în păr. Acest proces va permite o descurcare optimă sau utilizarea ulterioară a uleiurilor esențiale pentru o îngrijire totală.

Dacă ai părul vopsit – fie cu vopsea sau <a href=”https://www.emag.ro/search/nuantator+par” target=”_blank” rel=”nofollow”>cu nuanțator de păr</a> – poți încerca produse speciale pentru tine, cum ar fi șampon pentru părul vopsit, balsamuri, ulei de păr, <a href=”https://www.emag.ro/tratamente-masca-par/c” target=”_blank” rel=”nofollow”>mască de păr etc.</a>

2. Folosește apă rece la sfârșitul spălării

Acesta este un secret vechi, dar cu siguranță că l-ai mai auzit: clătirea părului cu apă rece la sfârșitul spălării îl lasă incredibil de strălucitor. Adevărul este că este absolut adevărat, pentru că stimulează circulația sângelui și închide cuticula părului. Dacă apa rece este prea multă bătaie de cap pentru tine, încearcă să folosești apă călduță, deoarece apa fierbinte îți deteriorează părul. 

3. Nu-ți freca părul prea tare

Nu este necesar să-ți freci părul atât de tare atunci când îl speli, deoarece acest lucru activează glandele sebacee și produce un efect uleios contraproductiv. Doar întinde șamponul cu generozitate pe scalp, nu-ți aduce restul părului până în vârful capului, nu este necesar. 

4. Folosește întotdeauna același șampon

Fii atentă, nu trebuie să schimbi mereu șamponul. Dacă există o formulă care crezi că funcționează pentru tine, atunci rămâi cu ea! Nu există dovezi științifice că părul devine imun la beneficiile aceluiași șampon – dacă funcționează pentru tine, nu-l schimba!

5. Folosește o mască de păr

Dacă aplici o mască de păr o dată sau de două ori pe săptămână, felicitări! Dar nu uita să o lași să acționeze chiar mai mult decât de obicei, timp de 5-20 de minute. Pur și simplu usucă-ți părul cu un prosop după ce te-ai spălat și întinde crema protectoare fir cu fir. Apoi, aplică căldură cu folie alimentară și voila!

6. Uscarea părului înainte de a merge la culcare

Se întâmplă ca uneori, în graba zilei, să nu reușim să ne uscăm părul seara, iar aceasta este probabil una dintre cele mai proaste decizii de frumusețe din viață. Nu te duce la culcare cu părul ud. Dacă mergem la culcare cu părul umed putem deteriora cuticula scalpului provocând iritații care mai târziu vor cauza disconfort. Pentru cele mai bune rezultate poți folosi un uscător de păr, cel puțin cu un protector termic.

7. Periază-ți părul ușor

Cât de des îți perii părul în fiecare zi? Cu siguranță că unele dintre noi nu ne periem niciodată părul, dar periajul este cheia pentru un păr uimitor. Așadar, cum, când și cu ce te periezi este o parte esențială a ecuației. 

Experții internaționali în părul celebrităților recomandă, în funcție de grosimea părului, periajul de 10-20 de ori pe zi. De ce? Simplu, pentru că periajul exfoliază scalpul, îndepărtează reziduurile de produse, stimulează circulația sângelui, favorizează creșterea și sporește strălucirea. Suntem siguri că, după acest sfat, vei urma acest ritual întocmai!

8. Folosește un pieptene cu dinți largi

Când părul este ud, este mai fragil, așa că este important să folosiți peria potrivită pentru a-ți descurca părul. Este ideal să folosești o perie cu dinți largi și nu uita niciodată: piaptănă-l prin vârfuri și apoi urcă până la rădăcini. Iar când părul este complet uscat, optează pentru o perie cu peri naturali, vei fi surprinsă!

9. Folosește uleiuri pentru părul uscat

Măștile de păr și balsamurile ajută, dar uleiurile sunt, fără îndoială, tratamentele care pot repara părul uscat fără a fi nevoie să îl tai. Dacă părul tău a fost deteriorat de tratamente chimice, un <a href=”https://www.emag.ro/tratamente-masca-par/filter/forma-textura-f8091,ulei-v-3951190/c” target=”_blank” rel=”nofollow”>ulei de păr</a> reface conținutul fiecărei fibre de păr, făcându-le din nou translucide, producând acea strălucire minunată pe care o are un păr sănătos. Secretul naturii: freacă ușor un ulei de păr sau cu uleiul de măsline sau de cocos pe vârfurile părului, răsucește-l într-un coc și lasă-l peste noapte – vei fi uimită, fără păr gras, fără vârfuri despicate!

10. Tunde-ți părul în funcție de fazele lunii

Nu uita că, pentru ca părul să crească mai repede, este necesar să tunzi vârfurile cel puțin o dată la două luni. Întrebarea este: când să îl tai? 

Luna crescătoare: Dacă vrei ca părul tău să crească mai repede și mai puternic, tunde-l în această fază a lunii. Este, de asemenea, un moment bun pentru a tăia vârfurile uscate sau despicate, ceea ce va ajuta la îmbunătățirea structurii generale a părului.

Este de preferat să-ți tunzi părul între orele 12.00 și 18.00, când există o creștere treptată a atracției lunare.

Luna plină: Dacă părul tău este foarte deteriorat, uscat și fără strălucire sau viață, nu ezita să profiți de luna plină pentru a-l tunde. Acest lucru îl ajută să crească mai abundent, sănătos, strălucitor și puternic. Tăierea trebuie făcută între orele 6 și 12, de preferință cu o zi înainte de luna plină sau în aceeași zi în care începe această fază.