Cum să arăți bine în timpul iernii: ponturi pentru outfituri de invidiat

Distribuie articol

Chiar dacă iarna este un anotimp în care temperaturile scăzute, mai ales în timpul nopții, nu lasă prea multă libertate când vine vorba de stilul vestimentar, această perioadă a anului nu trebuie să reprezinte o corvoadă pentru pasionatele de modă.

De la planificarea outfitului ținând cont de prognozele meteorologice până la investiția în cele mai importante piese vestimentare, iată câteva ponturi care te pot ajuta să alegi cele mai cool ținute în timpul iernii:

Fii atentă la avertizările meteo

În timpul iernii, verificarea prognozei meteorologice este esențială. Altfel, poți ajunge să iei după tine, zilnic, eșarfe, mănuși, umbrele și pălării, chiar dacă aceste accesorii vestimentare nu sunt necesare în tot sezonul rece. Dacă știi că temperatura va fi mai scăzută în următoarea zi, îți poți pregăti, cu atenție, outfitul ideal pentru a arăta bine și, în același timp, pentru a face față frigului de afară. Cu o pereche de ghete dama, jeanși călduroși și un palton din lână, un fular supradimensionat și o pălărie poți face față, cu brio, temperaturilor scăzute. În aceeași măsură, dacă vremea se anunță călduroasă, poți scoate din poșetă accesoriile de care nu ai neapărat nevoie, cum ar fi mănușile, astfel încât să nu porți pe umeri povara obiectelor de care te poți lipsi.

Ai grijă de piesele vestimentare „rezistente“ la iarnă

Cel mai probabil, ai mai multe perechi de pantofi decât ai nevoie în mod obișnuit, dar când vine vorba despre încălțăminte de iarnă poți spune că lucrurile stau la fel? Pe lângă faptul că ghetele, botinele și cizmele au prețuri mai ridicate decât încălțămintea din sezonul cald, acestea trebuie și întreținute cu mai multă atenție. Din cauza umidității și a temperaturilor scăzute, încălțămintea de iarnă se deteriorează mai repede. De aceea, este important să folosești sprayuri de protecție pentru cele din piele, astfel încât să reziste de la an la an.

Investește în câteva modele de paltoane

Este adevărat că unele modele de paltoane sunt scumpe, dar achiziționarea acestora este una dintre investițiile care se recuperează. Acest obiect vestimentar este necesar în timpul sezonului rece. Pe de o parte, este călduros, astfel încât corpul tău va fi protejat de frig. Pe de altă parte, este ușor de asortat și la ținute casual, dar și la cele elegante. Și, pentru a putea face cele mai bune combinații vestimentare, este ideal să ai mai multe modele de paltoane, pentru fiecare ocazie. În acest mod, nu te plictisești niciodată de ținuta ta și te asiguri că paltoanele nu vor fi prea uzate la finalul iernii, astfel încât să le poți folosi și în următorul an. 

Dacă pe la mijlocul iernii simți că nu mai suporți să porți aceleași haine groase de iarnă, folosește-ți creativitatea pentru a le da un look proaspăt. De exemplu, paltoanele pot căpăta un aspect nou dacă le accesorizezi cu o curea. Iar acest truc funcționează indiferent de modelul de palton ales.

Nu te teme să porți pălării

Știai că 40 – 50% din căldura corpului se pierde prin cap? Pentru a evita ca acest lucru să se întâmple, nu te feri să porți pălării în timpul iernii. Un accesoriu care te ajută să arăți bine, dar și să te simți bine, pentru că folosirea unei pălării contribuie la menținerea căldurii în organism, drept urmare nu trebuie să mai pui pe tine întreaga garderobă pentru a nu simți gerul. 

Nu uita mănușile

Poate că ți se par incomode, dar sunt esențiale în timpul iernii. Mănușile se numără printre accesoriile vestimentare pe care trebuie să le ai în garderobă în sezonul rece. E posibil să nu fii nevoită să le folosești zilnic, însă, în zilele când temperaturile scad sub zero grade, este indicat să porți mănuși. 

Sursă foto: PH888/ Shutterstock

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Miniprix