Luciana Baicea,”Mind Arhitect”, despre cum ne ajută terapia de dezvoltare personală: „E o nevoie autentică a oamenilor!” / Exclusiv

Distribuie articol

Unica.ro a oferit, în prima ediție a Premiilor Unica.to 2024, trofeul „Best podcast” celor care stau în spatele proicetului “Mind Arhitect”, descris de fondatori drept „un ecosistem de învățare și dezvoltare personală pe teme de neuroștiință și psihologie aplicate în viața de zi cu zi.”

Care au fost cele mai mari povocări de la lansarea podcastului Mind Arhitect

Paul Olteanu, master trainer & coach, a pus bazele „Mind Arhitect” în 2019 împreună cu echipa sa, iar în prima lună de la lansare, a devenit cel mai ascultat podcast de dezvoltare personală din România. Pentru întreaga activitate și impactul pe care podcastul l-a avut și continuă să îl aibă asupra oamenilor, Unica.ro a premiat proiectul fondat de Paul.

Trofeul a fost ridicat de Luciana Baicea, expertă în comunicare și membră a echipei Mind arhitect. Cu prilejul venirii la evenimentul Unica.ro, am avuto ocazia să stăm de vorbă cu Luciana pentru a afla mai multe despre provocările pe care le implică un podcast de dezvoltare personală.

“Sunt patru ani și jumătate (n.r- de la înființare) și cred că, pentru noi, provocările au venit de-a lungul timpului. Cele mai multe au venit din faptul că noi nu făcuserăm podcasting înainte. Suntem oamenhi veniți din comunicare, din poublicitate, din corporații și a trebuit să învățăm ușor, ușor. Am luat în echipă oameni care sunt specializați pe producție, video etc. Dar au fost în permanență procese de învățare și sunt niște provocări pe care le-am îmbrățișat pentru că sunt, cumva, parte și din misiunea noastră” – ne-a explicat Luciana.

Cât de receptivi sunt oamenii cu privire la problemele abordate în podcast

Apoi ne-a vorbit despre cât de receptivi sunt oamenii la problemele abordate în podcast și a dezvăluit că există o „nevoie autentică” a multora de a avea accesul la comunicare cu cei din jur.

Citeşte și: Adelina Pestrițu, apariție de excepție la Premiile Unica.ro 2024. De ce a renunțat la televiziune pentru online: „Trebuie să mergi înainte” / Exclusiv

Citeşte şi: Eva Măruță, „diplomată ca tati” la Premiile Unica.ro 2024. Andra și Cătălin Măruță: „Copilul trebuie să caute” / Exclusiv

Citeşte şi: „Ploaie” de vedete la Premiile Unica.ro, ediția 2024! Atmosferă incendiară, distracție și energie maximă / Video

Citeşte şi: Andreea Bălan și fiicele Ella și Clara, la Premiile Unica.ro 2024: „Îmi place să ofer cel mai bun show”

„Ce a fost foarte important la noi e că Paul, Anca, Dorin și Tudor care au pornit podcastul în 2019, nu au avut atunci în minte să facă un podcast care să ajungă la toată România. Ei se gândeau că fac un podcast legat de cunoaștere de sine.

Dar ne-am dat seama că exista o nevoie autentică din partea oamenilor să acceseze genul acesta de informație și să aibă genul acesta de conversație nu neapărat cu căștile în urechi, ci cu oamenii din jurul lor. Și vezi tematici pentru care există mai multă preocupare, mai puțină preocupare” – a continuat Luciana Baicea.

Experta în comunicare și dezvoltare personală a mai precizat că vindecare cu ajutorul terapiei apare odată cu descoperirea noilor abordări ale problemelor care îi macină pe oameni.

Eu cred foarte tare că psihoterapia ne ajută, pe de o parte să vindecăm, pe de altă parte să dezvoltăm. Și atunci, din punctul nostru de vedere, psihoterapia și cunoașterea de sine (pentru că noi nu facem psihoterapie în podcast, e cu totul și cu totul altceva) sunt instrumente care ne ajută pe noi să ne dezvoltăm în direcții în care este posibil să nu ne fi gândit până în momentul acela că am putea să mergem” – a completat ea.

Cum trecem mai ușor de sărbători dacă suntem singuri

Pnetu că vin sărbătorile pascale și sunt mulți care trec singuri prin aceste perioade. Așa că am întrebat-o pe Lucian ce putem face ca să fim fericiți și liniștiți chiar dacă suntem singuri de sărbători.

„Este o întrebare la care nu voi putea să răspund cu – ‘Faceți așa…’. Dar cred că relațiile sunt unul dintre cei mai importanți factori care ne ajută să rămânem sănătoși, conectați cu noi și cu cei din jur. Le doresc tuturor să aibă măcar o persoană cu care să aibă o relație, nu trebuie neapărat să fie familie sau partener de cuplu, dar o relație care să se simtă cu iubire și cu aproape” – a închieiat Luciana Baicea.

Foto – Vlad Chirea /