Viva Magenta a fost aleasă culoarea anului 2023. Cum arată nuanța „curajoasă și vibrantă”

Distribuie articol

Culoarea anului 2023 a fost aleasă de Institutul Pantone. Astfel, desemnată culoarea anului a fost Viva Magenta. Nuanța se poziționează între roșu și albastru, între cald și rece. Reprezintă o culoare „curajoasă și vibrantă”, așa cum o descriu reprezentanții Institutului.

Viva Magenta a fost desemnată culoarea anului 2023 de celebrul institut Pantone. În 2020, Pantone a ales culoarea anului ca fiind o nuanță de albastru stins. Au urmat apoi două nuanţe de gri şi galben în 2021 şi nuanţa strălucitoare Very Peri pentru anul care tocmai se încheie.

Viva Magenta a fost anunțată culoarea anului 2023, de celebrul institut Pantone

Culoarea aleasă de celebrul institut Pantone să reprezinte anul 2023 este 18-1750 Viva Magenta, o nuanţă vibrantă, care se bazează atât pe tonuri calde, cât şi reci.

Viva Magenta, culoarea anului 2023

„Este o culoare curajoasă, care transmite optimism și bucurie și știm că avem cu toții nevoie mare de asta”, spune Leatrice Eiseman, directorul executiv al Institutului Pantone, despre culoarea anului 2023, potrivit The Guardian.

VOTEAZĂ-ți produsele preferate la UNICA BEAUTY CELEBRATION! Care sunt cele mai bune produse cosmetice? 

Anul 2023, sub semnul culorii Viva Magenta

În cultura populară, nuanţele de magenta se regăsesc peste tot, de la machiajul smokey-eye de culoarea fructelor de pădure a eroinei Marvel a lui Charlize Theron, Clea, până la îmbrăcămintea aristocratică-western de culoarea prunei a lui Emily Blunt în filmul „The English”.

Culoarea anului 2023, aleasă de Institutul Pantone

„Trăim într-o perioadă în care foarte mulți oameni au fost agresivi; este necesar pentru a merge mai departe”, a declarat Laurie Pressman, vicepreședinte Pantone.

„Avem nevoie de curaj, dar căutăm ceva care să promoveze bucuria și să fie distractiv. Viața de acum este neconvențională și provocatoare din multe puncte de vedere. Căutăm lucruri care să ne ajute să evadăm.”, a adăugat ea după alegerea culorii anului 2023, Viva Magenta.

Viva Magenta, alegerea personalităților din lume

Harry Styles – mereu în pas cu moda – a fost unul dintre cei ce au ales în urmă cu câteva luni să poarte culoarea Viva Magenta. A făcut-o printr-un sacou, pentru a-și anunța sosirea la Veneția, la premiera filmului Don’t Worry Darling.

Chiar săptămâna trecută, Prințesa de Wales a purtat o rochie și o pălărie care aveau această culoare, Viva Magenta. Le-a asortat cu bijuterie, la evenimentul în care s-a întâlnit cu președintele Africii de Sud.

Sursă foto: Shutterstock / Profimedia Images