Ceremonii la malul mării – adevăr și provocare

Distribuie articol

Conceptul de nuntă la mare are semnificații multiple și diferite pentru fiecare cuplu pe care îl cunoaștem. Pentru noi înseamnă diversitate, nonconformism, iubire de natură, relaxare, curajul de a fi diferit și nu în ultimul rând aventură. – ne spune echipa Nuntă la mare, care a pregătit un articol din care să îți iei toate informațiile necesare în cazul în care te-ai hotărât să spui „DA” cu picioarele în nisip.

nuntă pe plajă nuntă la mare

O nuntă la mare, cu foarte mici excepții, este sinonimă cu o ceremonie pe plajă. Pentru că, de fapt, despre asta este vorba. Despre dorința voastră de a spune „Da!” într-un cadru natural, cu sunetul valurilor care se sparg la țârm și o priveliște de vis care transformă orice moment într-unul unic.

ceremonie pe plaja ceremonie la malul marii decor nunta la mare

Dacă faceți parte din cei care iubesc la nebunie marea și doriți o ceremonie la malul mării, indiferent că este vorba de o ceremonie intimă la care veți fi prezenți doar voi, nașii și oficiantul sau o ceremonie cu mai mulți invitați, veți avea de depășit câteva provocări în funcție de tipul ceremoniei pentru care optați.

decor ceremonie la malul marii ceremonie pe plaja ceremonie la malul marii

CUNUNIA CIVILĂ

Pentru a putea face cununia civilă la mare, unul dintre voi trebuie să aibă domiciliul/rezidența în localitatea unde va avea loc nunta. Pentru asta sunt necesari anumiți pași precum depunerea actelor la Serviciul de Evidență Persoane din localitatea respectivă. Atât actele pentru rezidență cât și cele pentru cununia civilă trebuie depuse de voi personal.

ceremonie civila pe plaja

Un alt aspect important este că, pentru a putea face cununia civilă în aer liber regulile sunt diferite de la primărie la primărie. Unele primării permit oficierea în aer liber cu plata unei taxe suplimentare (care poate ajunge până chiar la 2000 lei), în alte cazuri este nevoie de cerere aprobată de către primar, sau în unele cazuri nu se poate deloc. Trebuie să aveți în vedere că, deși se achită o taxă suplimentară pentru oficierea cununiei în aer liber, majoritatea oficianților nu sunt de acord să oficieze ceremonia direct pe plajă/nisip.

ceremonie civila la malul marii

O altă variantă este oficierea cununiei civile pe vas, în apele internaționale, realizată de comandantul vasului. În acest caz nu trebuie să vă mai faceți griji pentru acte de rezidență, funcționari publici și taxe suplimentare inutile. Dacă optați pentru această variantă, cununia trebuie să aibă loc în altă zi deoarece este vorba de o croazieră de aproximativ 6 ore. Capacitatea maximă este de 12 persoane, aici fiind inclus și căpitanul vasului. Dacă doriți să participe mai multe persoane puteți opta pentru mai multe ambarcațiuni.

CEREMONIA RELIGIOASĂ ORTODOXĂ

ceremonie religioasa pe plaja ceremonie ortodoxa pe plaja

Probabil știți că BOR nu acceptă oficierea cununiilor în afara Bisericii. Acesta este un subiect foarte complex despre care am avea multe de spus. Dar ca să nu deviem de la subiect o să păstrăm lucrurile căt mai simple. Ce trebuie să știți este că sunt preoți ortodocși care oficiază ceremonii în aer liber și l-am rugat pe Preotul Ștefan să ne explice în câteva rânduri ce înseamnă asta:

“Pentru că Biserica Ortodoxă Română prin hotărârile ei sinodale, nu permite administrarea Sfintei Taine a Botezului și a Cununiei în afara incintei Bisericii, pentru a efectua acestea în orice loc, noi colaborăm cu preoții Asociației Biserica Creștin Ortodoxă valahă reprezentată prin Mitropolitul Ioan Preoteasa, împreună cu preoții săi colaboratori din Dobrogea, ce țin de această Mitropolie legal constituită cu sediul în com. Fundata (…) și aprobată de Secretariatul de Stat pentru Culte (…). Această Asociație este comunitatea creștinilor ortodocși, clerici, monahi și mireni constituită canonic în parohii și mănăstitri din eparhiile Mitropoliei Creștine Ortodoxe Valahe din interiorul și din afara granițelor României care mărturisesc pe Dumnezeu în Treime (Tatăl, Fiul și Sfântul Duh) pe temeiul Sfintei Scripturi și a Sfintei Tradiții care participă la viața Bisericii prin unitatea dogmatică, liturgică și canonică și a Finței Taine cu întreaga Biserică Creștină Ortodoxă Universală.”

ceremonii religioase in aer liber

CEREMONIA RELIGIOASĂ CATOLICĂ

Biserica Catolică este mai permisivă în ceea ce privește oficierea cununiei în afara bisericii iar preoții catolici acceptă să oficieze taina cununiei oriunde. Pentru oficierea cununiei, ambii miri trebuie să fie creștini botezați, iar unul dintre ei să fie catolic. Pentru oficierea cununiei catolice este nevoie ca ambii miri să aibă certificat de botez eliberat de biserica unde a fost oficiat acesta, certificat de mir pentru ginerele catolic și să urmeze cursuri de logodnici la biserica catolică; de obicei la cea unde va avea loc cununia.

ceremonii religioase in aer liber decor ceremonie religioasa pe plaja

CEREMONIA UMANISTĂ

Este o ceremonie simbolică care are rolul de a marca acest eveniment important din viața unui cuplu. Fiecare ceremonie umanistă este personalizată special pentru cei care au ales-o, în urma unor întâlniri între oficiant și cuplu. Este cel mai simplu și frumos mod de a începe viața în doi, fără stres și reguli. Totul se întâmplă așa cum, unde și când vă doriți voi.

decor nunta pe plaja decor nunta la mare

Pe scurt, cam acestea ar fi opțiunile pentru o ceremonie în aer liber la malul mării. Cel mai important este să alegeți ceremonia care vă repezintă pe voi. Ceremoniile la malul mării prin definiție sunt divine, dar o arcadă decorată pentru momentul în care veți rosti jurămintele va adăuga un strop de personalitate unui fundal deja superb. Alegerea unei arcade care să completeze perfect locul ales pentru ceremonie poate fi o provocare așa că am pregătit căteva modele care să vă inspire.

Arcade din elemente naturale

Puteți opta pentru arcade din lemn de mesteacăn sau crengi. Acestea pot fi decorate în diverse forme: cu voal alb sau colorat în combinație cu flori naturale, scoici și stele de mare, ș.a.ș.m.d.

arcada nunta la mare arcada nunta la mare decor nunta la mare decor cu floarea soarelui ceremonie in aer liber arcada nunta pe plaja

Arcade cu forme geometrice

Spargeți tiparele arcadelor clasice cu forme geometrice precum triunghi, romb, cerc, hexagon, etc. Pentru un decor diferit și în tendințe vă recomandăm aranjamentele florale monocromatice în combinație cu flori și frunze uscate sau vopsite în culori puternice.

arcada nunta la mare arcada decor nunta la mare arcada rotunda arcada nunta rotunda arcada decor nunta la malul marii arcada decor nunta la malul marii

Arcade cu accente tropicale

Decorați arcada doar cu frunze tropicale precum frunzele de palmier, banan, cocos sau Monstera. Pentru un extra touch folosiți flori exotice ca Strelitzia, Heliconia, Protea, Gloriosa, Anthurium, etc.

arcada cu accente tropicale arcada nunta cu accente tropicale nunta la malul marii

Go WILD

Renunțați cu totul la arcadă. Cine spune că trebuie neapărat să fie o arcadă? Înconjurați locul pentru ceremonie cu diferite tipuri de verdeață, flori și alte elemente precum iarbă de pampas sau bambus.

decor nunta pe plaja decor nunta la malul marii

Nouă ne plac la nebunie nunțile la mare, să le planificăm, să pregătim decorul personalizat pentru fiecare cuplu în parte și să ne bucurăm alături de ei. Așa că dacă sunteți dornici de o nuntă la mare dați-ne un semn 😊
Abia așteptăm să vă cunoșteam și împreună să organizăm nunta voastră la mare.

Echipa Nuntă La Mare

Nunta la mare - almira events

The post Ceremonii la malul mării – adevăr și provocare appeared first on WEDMAG.