Cum să îți micșorezi și subțiezi nasul cu ajutorul machiajului. Trucuri care nu dau greș

Distribuie articol

Orice femeie are calități și defecte fizice care pot corectate sau potențate cu ajutorul machiajului. Nivelul avansat la care a ajuns industria cosmeticelor și gama extrem de variată de produse care există momentan pe piață ne ajută să ne schimbăm notabil aspectul fizic, dacă ne dorim acest lucru.

Astăzi ne axăm discuția asupra acelora dintre noi care nu sunt mulțumite de forma și/sau mărimea nasului și își doresc să remedieze acest aspect cu ajutorul fardurilor.

Cum să îți faci nasul să pară mai mic cu ajutorul machiajului

Din fericire, există unele tehnici de machiaj prin care putem subția, lungi (la nevoie) sau micșora nasul din punct de vedere vizual. Haideți să aflăm cum se face!

Utilizarea unui fond de ten matifiant, mai închis

Folosirea unui fond de ten mat mai închis poate ajuta la crearea iluziei unui nas mai mic prin contur și umbre, explică experții în make-up. Această tehnică implică utilizarea unui fond de ten cu două nuanțe mai închis decât nuanța naturală a pielii și aplicarea acestuia de-a lungul părților laterale ale nasului (se trasează câteva linii pornind dinspre colțul interior al sprâncenelor spre părțile laterale ale nasului).

Uniformizând fondul de ten bine, poți crea aspectul de umbre, făcând, astfel, nasul să pară mai subțire.

Acest truc este folosit în mod obișnuit de artiștii de machiaj pentru a sculpta fața și poate fi deosebit de eficient pentru cei cu un nas mai mare. În plus, utilizarea unui fond de ten mat poate preveni orice strălucire a pielii de pe nas, atrăgând mai puțină atenție asupra acestuia.

Conturarea

Următorul pas este conturarea! Conturarea este o tehnică folosită în machiaj pentru a crea iluzia unui nas mai mic.

Implică folosirea unui fond de ten sau a unui produs de contur mai închis, pentru a umbri părțile laterale ale nasului, făcându-l să pară mai îngust. Apoi, un fond de ten sau un corector mai deschis este aplicat în zona de centru a nasului pentru a crea aspectul unei fâșii mai subțire de culoare. Tehnica este populară printre artiștii de machiaj și pasionații de frumusețe și poate fi folosită și pentru a îmbunătăți alte trăsături faciale, cum ar fi pomeții și maxilarul. Este important să amestecați perfect conturul și fondul de ten pentru a obține un aspect cât mai natural.

Machiajul cu finisaj mat

Machiajul cu finisaj mat este un must-have pentru oricine caută să-și facă nasul să pară mai mic. Acest tip de machiaj ajută la eliminarea strălucirii pielii de pe nas, ceea ce îl poate face să pară mai mare. Folosind un finisaj mat, poți crea iluzia unui nas mai mic prin reducerea aspectului de strălucire și prin evidențierea altor zone ale feței.

Metoda este utilă în special pentru cei cu tenul gras, deoarece poate ajuta la controlul excesului de sebum și la menținerea nasului cu aspect mat pe tot parcursul zilei.

Blush

Blush-ul poate fi un instrument puternic pentru a-ți face nasul să pară mai mic. Adăugând un pic de strălucire pe obraji, poți atrage atenția spre pomeți. Acest lucru creează iluzia unui nas mai mic. În plus, evidențierea obrajilor vă poate ajuta, de asemenea, la crearea unui aspect mai definit și mai sculptat a chipului. Este important să alegi o culoare de fard de obraz care să completeze nuanța pielii și să o aplici ușor, deoarece prea mult poate avea efectul opus și să-ți scoată nasul mai mult în evidență.

Citeşte şi: Cum obții un machiaj metalic. Sfaturi și tendințe pentru a-ți pune frumusețea în valoare

Citeşte și: 3 tunsori care îți subțiază fața și te fac să pari mai suplă. Hairstylist: „Este un truc grozav pentru femei!”

Citeşte şi: Cum obții un machiaj perfect în poze. Sfaturi de la make-up artist: „Lumina este «the game changer»” / Exclusiv

Citeşte şi: Cele mai frecvente greșeli de modă și machiaj care te fac să pari mai în vârstă cu 10 ani

Bronzer

Bronzerul (pudra bronzantă) este un instrument esențial pentru a-ți face nasul să pară mai mic. Pentru a folosi bronzer, ar trebui să alegi mai întâi o nuanță care se potrivește cu nuanța pielii pentru un aspect natural.

Pentru a spori și mai mult iluzia unui nas mai mic, utilizează o nuanță mai deschisă de bronzer pe puntea nasului, iar pentru laterale, o nuanță mai închisă. Acest lucru va atrage atenția asupra centrului feței și va face ca nasul să pară mai mic.

Important este să aplici bronzer cu moderație, deoarece prea mult poate face nasul să pară mare.

https://www.youtube.com/watch?v=utekTVfE4Ps&ab_channel=NinaUbhi

Pudrarea

Odată ce ați terminat toată conturarea și v-ați aplicat tot fondul de ten, este momentul să încheiați cu pudrarea feței. Utilizarea unei pudre pentru a vă fixa machiajul este esențială pentru ca nasul să nu arate strălucitor și pentru a nu atrage atenția asupra dimensiunii sale. De asemenea, ajută la amestecarea conturului și a fondului de ten pentru un aspect mai natural. Atunci când alegeți o pudră, optați pentru una care este translucidă și ușoară.

Dați strălucire buzelor

În sfârșit, doamnelor, ultimul truc despre cum să vă faceți nasul să pară mai mic când folosiți machiaj este să dați strălucire buzele. Pe lângă toate trucurile menționate mai sus, un gloss pe buze va distrage atenția oamenilor de a se uita la nas.

Foto – capturi Youtube