Machiajul care te întinerește. Trucuri simple cu care nu dai greș, recomandate de make-up artistul vedetelor

Distribuie articol

Cine nu ar vrea să oprească timpul și să facă ridurile să dispară? Cu ajutorul unor trucuri simple de machiaj, tenul poate să pară mai luminos și întinerit în doar câteva minute. 

Machiajul este arma secretă a doamnelor pentru a arăta perfect în orice moment al zilei, dar, aplicat greșit, acesta poate să aducă ani în plus pe chipul oricărei femei. Exclusiv pentru UNICA.RO, make-up artisul Elena Ciftci ne spune de ce să ținem cont atunci când ne machiem, pentru a obține un aspect întinerit.

Cum să întinerești cu ajutorul machiajului după 35 de ani

“Cu cât avem aplicat mai puțin machiaj, cu atât mai bine pentru tenul nostru. În cazul în care avem peste 35 de ani, de cele mai multe ori, machiajul în exces subliniază și scoate în evidentă liniile fine, dar le și adâncește. De asemenea, este important să alegem produsele și nuanțele potrivite pentru tipul nostru de ten“, spune Elena Ciftci, make-up artistul preferat de Valentine Pelinel și nu numai.

Citește și: Nuanțe de ruj care te îmbătrânesc. Specialiștii spun ce culori trebuie să eviți

Citește și:  Cum să îți faci acasă propriul fond de ten, din ingrediente naturale

Citește și: Tunsori care te fac să pari mai tânără și te pun în valoare la orice vârstă

Citește și: Top 5 tunsori pentru femeile cu păr subțire și rar. Nu dai greș cu ele dacă vrei volum

Îngrijirea tenului înainte de machiaj

“Poate că mai important decât machiajul în sine ar fi îngrijirea tenului înainte de a aplica produsele de make-up. Trebuie să folosim produse hidratante , de neutralizare și bineînțeles să aplicăm cantitățile de care fața noastră are nevoie.” spune Elena Ciftci.

Cum alegem fondul de ten

“Fondul de ten trebuie să fie unul cu textură lejeră, dar rezistentă. Trebuie să poți aplica fondul de ten cu o pensulă într-un strat foarte subțire, insistând doar în zonele mai problematice. Pentru un ten foarte gras și cu pori dilatați, vom folosi produse care estompează porii și diminuează excesul de sebum. Pentru persoanele care transpiră excesiv, sunt potrivite produsele care au rol de a crea o peliculă la suprafața tenului, astfel încât machiajul să se așeze bine și să aibă o rezistență mare. Fondul de ten și pudra aplicate în exces încarcă tenul și, indiferent de vârstă, rezultatul nu o să fie unul bun.” dezvăluie make-up artistul.

Cum alegem rujul potrivit

“Rujul recomandat este într-o nuanță ușor mai închisă, pentru că, odată cu vârsta, conturul natural al buzelor pare mai șters. În niciun caz nu este recomandat rujul nude, care va accentua această problemă.

Atunci când îl aplicăm, rujul trebuie retușat în colțurile gurii , ușor tras în sus cu anticearcăn pentru a masca acea zonă căzută.” adaugă Elena Ciftci.

De ce să țineți cont atunci când vă machiați

Confom specialistului, după 35 de ani trebuie acordată o atenție mai mare tenului. Hidratarea este cea mai importantă, țineți cont de asta! De asemenea, aveți grijă a alegeți nuanțele și texturile potrivite pentru că, de exemplu, rujul mat poate adăuga ani în plus pe chip.

Un produs iubit de toate femeile este iluminatorul, dar, aplicat în exces, acesta poată să scoată în evidență și mai mult ridurile de expresie. Când vine vorba de fardurile în nuanțe stridente sau cu sclipici, eu vă recomand să le evitați și să le înlocuiți cu nuante calde și mate.

Cum se aplică anticearcănul

“Anticearcanul trebuie pus doar pe zona de pigmentare a cearcănelor și în zona tâmplelor, aplicat de la colțul ochiului în sus”, spune make-up artistului Valentinei Pelinel.

Greșeli de make-up care îmbătrânesc

1. Nu aplicăm gene care sunt foarte dese pentru că vor scoate în evidență pleoapa căzută.

2. Nu aplicăm farduri sidefate dacă avem o pleoapa ridată.

3. Nu fardăm sprâncenele foarte închis, ci cu o nuanță sau chiar două mai deschisă decât parul nostru.

4. Aplicarea în abundentă a anticeracanului

5. Nu folosiți creionul negru pentru ochi după vârsta de 35-40 de ani, pentru că acesta creează senzația de ochi mici.

Sursă foto: Elena Ciftci