Alimente pe care să le consumi după 45 de ani. Semințele de in și sardinele nu ar trebui să lipsească din dietă

Distribuie articol

Anumite alimente ajută femeile care au trecut de 45 de ani să se adapteze mai ușor la schimbările care se produc în organism odată cu vârsta. Pentru că sunt mai predispuse la îngrășare și la boli cardiovasculare, doamnele ar trebui să introducă în dietă aceste produse alimentare.

Nutriționistul Mario Popescu a dezvăluit ce alimente ar trebui să consume femeile după vârsta de 45 de ani, pentru a se menține în formă. Invitat în emisiunea „Vorbește Lumea” de la PRO TV, specialistul în nutriție a explicat că odată cu vârsta, organismul este mai vulnerabil și încep să se instaleze și efectele menopauzei.

„Femeia nu mai este protejată de estrogen (n.r – hormonul sexual care ajută în principal la dezvoltarea și menținerea sistemului reproducător). Ea începe să fie vulnerabilă, atât în lupta cu kilogramele în plus, cât și în fața bolilor cardiovasculare”, a explica acesta.

Alimente pe care să le consumi după 45 de ani

Femeile care au trecut de vârsta de 45 de ani se pot confrunta cu demineralizare a organismului, ceea ce poate duce la scăderea rezistenței osoase și apariția osteoporozei. De aceea este indicat să verifice nivelul de minerale anual.

Deficitul de calciu poate fi o altă problemă majoră după o anumită vârstă, motiv pentru care ar trebui introduse alimente pe bază de lapte, cum ar fi iaurtul sau kefirul.

Semințele de in sunt, de asemenea, recomandate. Acestea ajută la prevenirea cancerului de col uterin și a cancerului mamar. Odată cu instalarea menopauzei, riscul de a dezvolta astfel de boli este mai mare. Semințele trebuie râșnite înainte de a fi consumate.

„Ar trebui să le introducem cu regularitate în dieta noastră pentru că s-a dovedit științific că ele pot reduce riscul de cancer la sân și de col uterin cu până la 30%, ceea ce este un procent extraordinar de mare. Le putem consuma dimineața cu kefir sau fulgi de ovăz”, a dezvăluit Mario Popescu.

„La fiecare masă, o femeie care a trecut de 45 de ani ar trebui să aibă în farfurie, cel puțin un sfert, verdețuri”, a mai spus acesta.

Citește și: Carmen Brumă te învață cum să nu te îngrași în post. Ce alimente ar trebui să eviți

Sardinele, o sursă bogată de Omega-3

Sardinele sunt o sursă bogată de Omega-3, la fel cum este și somonul. Acest tip de grăsimi esențiale protejează împotriva bolilor cardiovasculare, normalizează colesterolul rău și îl crește pe cel bun, menține creierul tânăr. În plus, sardinele au și mult calciu.

Fulgii de ovăz sunt o sursă foarte bună de fibre, care ajută la reglarea tranzitului intestinal. Consumul lor este indicat pentru a reduce riscurile de cancer de colon. De asemenea, normalizează colesterolul rău din organism și sunt și o sursă foarte bună de proteine vegetale.

Un aliment care nu ar trebui să lipsească din dietă sunt fructele de pădure.

Citește și: Adina Alberts dezvăluie secretul cu care își menține silueta la 53 de ani. „Este o minune a naturii”. La ce alimente a renunțat / Exclusiv

„Cu cât sunt mai închise la culoare, cu atât au o cantitate mai mare de antioxidanți, exact ceea ce avem nevoie odată cu înaintarea în vârstă. După 45 de ani pot apărea tot felul de efecte nocive care produc îmbătrânire prematură. Fructele de pădure sunt un aliat de nădejde”, a mai spus nutriționistul.

În lista de alimente importante după vârsta de 45 de ani ar trebui introduse și leguminoasele.

„Fie că e vorba de linte roșie, linte neagră, fasole, năut, acestea ar trebui să le introducem în alimentația noastră. Au carbohidrați cu indice glicemic scăzut. De asemenea, au proteine de calitate, care nu pun presiune pe sistemul digestiv”, a recomandat Mario Popescu.

Sursă foto: Shutterstock