Bill Gates, previziuni optimiste: „După ce trece valul Omicron, COVID-19 va fi ca gripa sezonieră”

Distribuie articol

Miliardarul și co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, susține că după ce va trece valul Omicron, boala COVID-19 va deveni ca gripa sezonieră.

El este de părere că după valul Omicron, lumea va înregistra „mult mai puține cazuri” în restul anului 2022. Din acel moment, COVID-19 va putea fi o boală mai ușor de tratat, asemenea gripei sezoniere, după cum relatează CNBC.

Previziunea lui Bill Gates a fost scrisă de el însuși pe Twitter, ca un răspuns către Prof. Devi Sridhar. El a afirmat: „Pe măsură ce țările experimentează valul lor de Omicron, sistemele de sănătate vor fi puse în dificultate. Cele mai multe cazuri severe vor fi în rândul oamenilor nevaccinați. Odată ce Omicron trece printr-o țară, restul anului ar trebui să vină cu mult mai puțin cazuri, astfel încât COVID va putea fi tratat ca o gripă sezonieră”.

Bill Gates a vorbit și în trecut despre pandemia de COVID-19. El crede că, odată ce virusul va deveni endemic, „va trebui probabil să facem vaccinuri anuale împotriva COVID pentru o vreme”, așa cum este și în cazul gripei. Totodată, COVID-19 va continua să fie o problemă pentru populația vulnerabilă, mai exact copiii și bătrânii. Restul societății vor putea reveni la normalitate.

Citește și: Optimism în noul an despre evoluția pandemiei de COVID-19: „Ziua în care virusul va deveni endemic”

Citește și: Previziunile lui Carmen Harra pentru 2022: „Va fi un an conflictual”

Citește și: Un român de 19 ani a inventat o mască revoluționară – își schimbă culoarea când își pierde eficiența

Citește și: Un preot bolnav de COVID-19 din Cluj a mers la enoriași de Bobotează: „Chiar ne-a întrebat dacă suntem de acord să sărutăm Sfânta Cruce”

Viziunea optimistă a lui Bill Gates este susținută și de experți în sănătate. Angela Rasmussen, expertă în virusologie în Canada, a spus: „Dacă trecem acest test, al solidarităţii globale, 2022 va aduce sfârşitul pandemiei şi o revenire a multora din libertăţile care par acum greu de recuperat”.

Miliardarul cred că un scenariu în care o variantă de coronavirus mai transmisibilă decât Omicron este puțin posibil, dar nu imposibil. „O variantă mai transmisibilă (decât Omicron) este puțin probabilă, dar am fost surprinși de multe ori în această pandemie”, a explicat el pe Twitter, citat de Digi24.

Totodată, Bill Gates a vorbit și despre conspirațiile despre el care circulă pe internet: „Nu mă așteptam la asta”, a recunoscut el. „Unele conspirații, de genul că aș vrea să pun cipuri în brațele oamenilor, nu au niciun sens pentru mine – de ce aș vrea să fac așa ceva?”.

Foto – 123rf.com