Cele mai periculoase alimente de post care trebuie evitate. Ce spun nutriționiștii

Distribuie articol

A început postul, iar rafturile magazinelor sunt încărcate cu fel de fel de alimente li produse destinate consumului în această perioadă. Dar cât de sănătoase sunt produsele de post din comerț?

Experții în nutriție ne recomandă să evităm anumite alimente de post, deoarece ne pot periclita sănătatea. Nutriționistul Mario Popescu a explicat, în emisiunea “Vorbește lumea”, de la Pro TV, de ce unele produse de post ne-ar putea face rău.

Iată, mai jos, o listă cu alimentele de post de evitat:

Pateul vegetal – este un produs făcut din soia, ce conține foarte multe E-uri, conservanți și potențatori de gust.

Chiftele/șnițele de post.

Au în compoziția lor aceeași soia de care ar trebui să ne ferim și mai ales, ar trebui să ne ferim și noi bărbații, deoarece din cauza estrogenului pe care îi conține poate să perturbe balanța hormonală. În cazul în care consumăm soia ar trebui să o consumăm nemodificată genetic, maximum o dată pe săptămână – a explicat Mario Popescu.

Mezelurile de post. În comerț există variante făcute din seitan, adică gluten. Aceste produse sunt periculoase pentru persoanele care au intoleranță la gluten.

Margarina. Este un aliment ce trebuie evitat mereu, nu doar în post.

Citeşte şi: Carmen Brumă, 5 sfaturi pentru o alimentație sănătoasă în postul Crăciunului. Obiceiurile nesănătoase la care să renunți

Citeşte şi: Postul Crăciunului 2022. Ce este permis să faci și ce este interzis în cele 40 de zile de post

Citeşte şi: Mihaela Bilic: Greșeli de evitat în Postul Crăciunului. Ce alimente nu sunt recomandate

Citeşte și: Când nu se fac nunți în 2023. Zilele de post și praznice mari!

La compoziție și proces de fabricație este asemănătoare plasticului. Este plină de grăsimi trans, plină de potențiatori de gust. Ar trebui evitată total, nici măcar în prăjituri să o folosim. Este cel mai nociv aliment pe care îl putem ingera – a mai zis nutriționistul.

Supele instant trebuie evitate deoarece conțin foarte mulți conservanți, aditivi și E-uri. În plus, acete produse sunt adevărate bombe calorice, nocive și pentru siluetă.

Dintre deserturi, nutriționiștii ne recomandă să evităm gogoșile, salamul de biscuiți, fursecurile și napolitanele. Ele nu doar că dăunează siluetei, dar sunt periculoase și pentru sănătate.

Experții în nutriție mai atrag atenția și asupra pericolului de îngrășare în timpul postului.

Foto – 123rf.com