Cu ce aliment poți înlocui carnea pentru a slăbi rapid. E mai ieftin și în topul consumului la români

Distribuie articol

Cum poți slăbi rapid? Este întrebarea pe care majoritatea femeilor și-o pun atunci când doresc să scape de câteva kilograme în plus. Cercetătorii au descoperit acum un aliment ce ajută la scăderea în greutate.

Atunci când vrei să slăbești rapid, carnea poate fi înlocuită cu succes cu un aliment ce se află la îndemâna tuturor.

Cu ce aliment poate fi înlocuită carnea pentru a slăbi ușor

Un nou studiu realizat cercetătorii de la Pennington Research Centre din Louisiana a dezvăluit faptul că, dacă înlocuiești carnea cu cartofim poți accelera procesul de slăbire. Și asta pentru că acest aliment ce se găsește în orice gospodărie crește senzația de sațietate.

Oamenii de știință au descoperit că, atunci când înlocuiește carnea cu alimente reduse în calorii, poți accelera procesul de slăbire. Mai exact, carnea poate fi înlocuită cu cartofi.

Potrivit The Sun, participanții la studiu s-au simțit mult mai satisfăcuți după ce au consumat cartofi.

Cartofii conțin nutrienți esențiali și sunt asociați riscului crescut de diabet de tip 2 și rezistență la insulină, însă studiul a relevat faptul că acesta nu este cazul.

„Aspectul principal al studiului nostru este acela că noi nu am redus porția, dar am scăzut conținutul caloric prin introducerea cartofilor”, a afirmat profesor Candida Rebello de la Centrul de Cercetare Pennington din Louisiana.

„Înlocuind anumite cărnuri cu cartofi, participanții la studiu au descoperit că s-au săturat mult mai repede și de cele mai multe ori nu au terminat porția. Poți slăbi cu puțin efort”, a precizat prof. Rebello.

„Contrar credințelor comune, cartofii nu au un impact negativ asupra nivelului de glucoză din sânge”

La studiu au participat 36 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, ce sunt supraponderale, obeze sau au rezistență crescută la insulină. Aceștia au fost supuși unor diete ce conțineau fasole, mazăre sau carne și pește sau cartofi albi cu carne sau pește.

În jur de 40% din consumul obișnuit de carne a fost înlocuit cu mazăre sau cartofi.

„Am demonstrat că, contrar credințelor comune, cartofii nu au un impact negativ asupra nivelului de glucoză din sânge”, a explicat Prof. Rebello.  

Propritățile cartofilor

Dacă în trecut erau considerați otrăvitori, acum cartofii reprezintă unul dintre cele mai consumate și apreciate alimente.

În urma unor studii s-a aflat că această legumă este foarte sănătoasă întrucât este bogată în Vitamina C, potasiu, magneziu, fibre și antioxidanți.

Potrivit Doc.ro, dacă sunt consumați cu moderație, cartofii au multiple beneficii.

Beneficiile cartofilor:

  • Ajută la controlul tensiunii arteriale
  • Reglează tranzitul intestinal
  • Au efect de întinerire
  • Mențin oasele sănătoase
  • Au efect antiinflamator
  • Pot îmbunătăți controlul glicemiei

Sursă foto: Shutterstock