Cum îți poate schimba viața masajul cu pietre fierbinți și de ce e indicat. Explicațiile specialistului

Distribuie articol

Ești tot timpul stresat, iar statul la calculator te-a împrietenit cu contracțiile musculare? Ai tot timpul corpul rigid și nu știi ce poți să faci ca să nu îți ieși din ritm? Soluția e aproape de tine, pentru că acum există soluții și scheme terapeutice care repun corpul în mișcare și te ajută să te întorci la o viața normală, iar de mare ajutor îți poate fi masajul cu pietre.

Această tehnică te poate ajuta să dormi mai bine, să ai în sfârșit pielea la care visezi , dar poate acționa și ca un detoxifiant. Despre toate astea am aflat însă mai multe de la un specialist.

Masajul cu pietre fierbinți te scapă de stres

„Masajele și ritualurile au un efect benefic asupra corpurilor și minților noastre. Nu numai că asigură o senzație de relaxare profundă, dar aceste forme de atingere terapeutică au și alte beneficii imediate asupra sănătății: reducerea nivelului hormonilor de stres, stimularea căilor neurologice și biochimice, activând metabolismul și consolidarea sistemului imun. Shiatsu, masaj cu pietre calde, aromaterapie, Ayurveda, chiar masaj exotic lomi-lomi – toate garantate să asigure relaxare fizică și mentală”, explică Dr. balneolog Suzana Pretorian.

La modă în ultimul timp, această formă de masaj de specialitate este extrem de relaxantă, deoarece căldura ajută la destinderea și eliberarea mușchilor. O particularitate a acestui tratament este utilizarea pietrelor rotunde și lustruite. În cele mai multe cazuri, acestea sunt vulcanice și negre, fiind cunoscute sub denumirea de bazalt. Ba mai mult, au proprietatea de a absorbi și reține căldura, pe care o eliberează ulterior asupra corpului celor care apelează la această terapie.

Practicat din cele mai vechi timpuri, masajul cu pietre fierbinți și pietre vulcanice are beneficii enorme pentru corp și minte. Pe scurt, această formă de masaj promovează relaxarea, ajută la încetinirea tensiunii articulare și musculare, activează drenajul limfatic și tonifierea țesuturilor, contribuind în același timp la scăderea nivelului de stres și restabilirea armoniei dintre corp și minte.

Cum se execută masajul cu pietre fierbinți

Acest tip de masaj se efectuează prin utilizarea pietrelor fierbinți pe anumite părți ale corpului. Acestea dizolva tensiunea musculară și rigiditatea prin exploatarea puterii căldurii. Un terapeut folosește mai multe tehnici pentru a relaxa mușchii scheletici ai corpului.

„Înainte de sosirea ta la spa, terapeutul sterlizează pietrele și le încălzește în apă, la temperaturi cuprinse între 120 și 150°C. În timpul masajului, specialistul folosește tehnici specifice masajului suedez, ținând în mână o piatră încălzită. După răcirea pietrei, terapeutul o înlocuiește cu alta. El poate așeza de-a lungul șirei spinării pietrele încălzite, în palmele tale sau chiar între degetele de la picioare, totul pentru a îmbunătăți fluxul energiei în corpul tău. Dacă ai inflamații sau răni musculare, pietrele reci te pot ajuta”, precizează specialistul.

Beneficiile masajului cu pietre fierbinți și pietre vulcanice

Ameliorarea durerii și o mai mare flexibilitate a articulațiilor

S-a constatat ameliorarea simptomelor la persoanele cu o varietate de afecțiuni, cum ar fi fibromialgia și alte tulburări autoimune, inclusiv în cazul artritei reumatoide. Tensiunea musculară poate face dificilă și mai dureroasă mișcarea articulațiilor. În acest sens, mai multe studii au legat tehnicile moderate de masaj cu reducerea durerii și îmbunătățirea mișcării. Masajul ajută la relaxarea mușchilor, de aceea, persoanele cu anumite afecțiuni articulare pot beneficia în mod special de această tehnică.

Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară

Masajul cu pietre este o metodă eficientă de ameliorare a stresului. De-a lungul timpului, mai multe studii au arătat că masajul reduce stresul, anxietatea și îmbunătățește sănătatea cardiovasculară.

Scăderea spasmelor musculare și a tensiunii

Mușchii tensionați și spasmele pot provoca multă durere și pot interfera cu viața de zi cu zi. Masajul și utilizarea pietrelor fierbinți relaxează mușchii și articulațiie corpului pentru a calma durerea și spasmele.

Ai un somn odihnitor

Stresul, insomnia și programul încărcat de la locul de muncă, dar și de acasă, toate acestea afectează durata și calitatea somnului. Studiile privind eficacitatea masajului cu pietre fierbinți arată că acesta este util și pentru promovarea relaxării și a somnului la persoanele în vârstă.

Acțiune detoxifiantă

Totodată, căldura emanată în timpul masajului cu pietre fierbinți produce un efect antiinflamator direct asupra zonei în care există durere și, prin urmare, apare relaxarea imediată. De asemenea, masajul permite îmbunătățirea drenajului limfatic, astfel încât să existe o scădere netă a pragului de durere în unele situații patologice destul de răspândite, cum ar fi osteoartrita sau durerea la nivel lombar și cervical.

În plus, față de relaxarea mușchilor și a articulațiilor care permit reducerea intensității durerii de orice fel, masajul cu pietre se dovedește a fi deosebit de eficient în ceea ce privește curățarea temeinică a epidermei. Rezultatul? Se obține o piele mult mai strălucitoare și mai netedă prin acțiunea exfoliantă a acestor tipuri de pietre care acționează prin frecare asupra zonei tratate. Bonus: acest tip de masaj acționează ca un detoxifiant și duce la eliminarea toxinelor din corp.