Cum să slăbești cu ajutorul minții

Distribuie articol

Ți-ai dori să poți scăpa de kilogramele nedorite fără să faci sport și fără să-ți numeri caloriile? Ei bine, e posibil! Cu ajutorul Psiho-Dietei, o metodă revoluționară de slăbire cu ajutorul minții, îți poți schimba obiceiurile alimentare pe viață și poți da jos în decurs de două luni circa 10 kilograme.

La baza Psiho-Dietei am pus neuroștiința care ne învață cum funcționează creierul în raport cu diversele situații la care suntem expuși. Apoi, pe lângă aceasta, am luat în calcul principiile epigeneticii (cercetătorii știu acum că genele pot fi activate sau dezactivate, în funcție de anumiți factori) și nutriției integrative, demonstrate științific, pe care le-am transformat și le-am aplicat în procesul de slăbire. Astfel, Psiho-Dieta e o metodă prin care orice persoană poate învăța pașii concreți pentru o slăbire eficientă.

Care sunt etapele?

Partea cea mai importantă a procesului este etapa de pregătire a minții în raport cu procesul de slăbire. O persoană care a ajuns la un număr mare de kilograme nu înseamnă că s-a îngrășat peste noapte. Mintea a fost cea care i-a influențat corpul să acumuleze în greutate de-a lungul timpului, lucru care i-a asigurat, pentru o vreme, confort, siguranță, securitate atât fizică, cât și emoțională.

O mare parte a procesului în Psiho-Dietă ține de „antrenarea” persoanei pentru a obține cele mai bune rezultate. În paralel, persoana învață ce anume să mănânce astfel încât corpul să devină o mașină de „ars” grăsimi, dar și cum să aleagă corect alimentele.

Psiho-dieta versus regim de slăbire clasic

În general, curele clasice se bazează pe contorizarea numărului de calorii consumate într-o zi și/sau pe accelerarea procesului de slăbire prin urmarea unui program susținut de mișcare. În Psiho-Dietă atenția nu se calibrează pe ceea ce mâncăm și nici pe sport, ci pe creierul/mintea noastră.

În prima parte a programului, e foarte important să înțelegem de ce preferăm anumite alimente. Apoi, până la a impune schimbări alimentare, începem să învățăm, de pildă, cum să mestecăm mai bine mâncarea, cum putem să reechilibrăm papilele gustative și cum putem să îmbunătățim calitatea somnului.

Câte kilograme putem „topi”?

În funcție de tipologie, gen, stil de viață, dar și de nivelul de inflamații preexistent în organism, o persoană poate slăbi în jur de 10 kilograme în două-trei luni. Ceea ce ajung eu să fac în Psiho-Dieta cu toți cei cu care lucrez este să transform limitările și restricțiile, pe care mintea nu le îngăduie, într-o nouă perspectivă care îi oferă persoanei, de fapt, cea mai mare libertate.

Eficiența programului depinde mai mult de nevoia persoanei de a reuși decât de dorință. |ntotdeauna nevoia cântărește mai greu în mintea noastră decât dorința. Nevoile se cer împlinite, în schimb dorințele mai pot aștepta.

Cum reducem pofta de alimente nesănătoase?

E foarte important ca organismul să atingă un nivel de sațietate crescut, echilibrându-l din punct de vedere al micronutrienților, dar și al florei intestinale.

În paralel, lucrăm cu „poftele” din perspectiva a ceea ce însemnă pentru mintea noastră oferindu-i recompense pentru o stare de bine.

Citeşte şi: Cât a costat inelul de logodnă primit de Antonia de la Alex Velea

Citeşte şi: Sandra Izbașa și Răzvan Bănică s-au căsătorit civil

Citeşte şi: Shakira, acuzată de evaziune fiscală. Artista e datoare statului spaniol cu zeci de milioane de dolari

Citeşte şi: Ce facultate a urmat, de fapt, Monica Gabor

Ce analize sunt recomandate?

În prima fază a programului nu se recomandă analize. Ulterior, în funcție de modul în care reacționează persoana, de obstacolele pe care le întâmpină pe parcursul regimului se poate testa: toleranța la glucoză, nivelul de cortizol, permeabilitatea intestinală ș.a.

Acești factori influențează atât greutatea, cât și starea de sănătate a organismului.

Câteva mărturisiri frecvente

Cel mai des, pacienții îmi spun că, deși au reușit în toate aspectele vieții (familie, carieră, poziție socială), greutatea este unicul domeniu în care au eșuat mereu. Imaginea creată la nivel mental despre mâncare, corp și greutate este una negativă.

Și această imagine este puternic susținută de emoții din același registru – că nu pot, că oricât ar încerca, vor eșua. Acestea două, imaginea și emoțiile, sunt elementele care blochează persoana la un număr mai mare de kilograme decât greutatea optimă.

Abia când îți schimbi imaginea mentală se recalibrează implicit și emoțiile, iar alegerile alimentare sănătoase devin un lucru dorit, firesc și natural. Chiar și corpul revine la forma lui perfectă, așa cum a fost creat de la începutul timpurilor!

Articol realizat de Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, cu o expertiză de peste 10 ani în domeniul alimentației sănătoase care a creat Psiho-Dieta, un program cu rezultate impresionante, dobândite pentru tot parcursul vieții. Practician de medicină complementară, terapeut în theta-healing, trainer în stil de viață sănătos, speaker motivațional, primul autor din România care a lansat o carte despre sucurile naturale: „Sănătate la Pahar. Ghid practic de introducere a sucurilor naturale în alimentația zilnică. Pas cu pas”