De ce este periculos să bem suc de grepfrut când luăm medicamente

Distribuie articol

Mihalea Bilic trage un semnal de alarmă cu privire la consumul simultan al sucului de grepfrut și al anumitor medicamente. Medicul nutriționist a explicat, într-o postare pe pagina sa de Instagram, cât de periculos este să facem această asociere.

Citeşte şi: Cele mai periculoase combinaţii de medicamente

“Nu luați medicamente cu suc de grepfrut!

Cu gust acru-amărui și culoare galbenă sau roz, gref-ul este fructul vedetă când vine vorba de slăbit. Nu există dovezi că sucul de gref ar topi grăsimea, însă ce știm sigur e că nu face casă bună cu medicamentele.

Pe lângă vitamine, antioxidanți, fibre și multă apă, el conține o substanță care blochează enzimele hepatice. În aceste condiții anumite medicamente nu mai sunt metabolizate optim și ajung în sânge într-o cantitate mare (efect de supradoză). Tot sucul de gref poate bloca transportul unor substanțe active din medicamente și să reducă în consecință eficacitatea acestora.

Citeşte şi: Mihaela Bilic: Alimentele ce pot fi consumate cu încredere și după ce expiră

Interacțiunea variază de la o persoană la alta, poate apărea la consumul unui singur pahar de suc și poate persista timp de 2-3 zile. Este bine să evitați asocierea sucului de gref cu tratamentul antihipertensiv, antihistaminic, antisecretor, anxiolitic, antidepresiv, antiaritmic, hipolipemiant. De știut că restul de citrice (portocală, mandarină) nu au impact asupra eficacității medicamentelor”, e precizat Bilic, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Instagram.

Foto – 123rf.com