Furtuna, un pericol pentru persoanele cu astm

Distribuie articol

Furtuna poate declanșa un atac de astm la anumite persoane. Iată de ce schimbările bruște de temperatură pot amenința viața persoanele cu alergii grave sau astm bronșic.

Furtuna poate declanșa sau agrava un atac de astm. Astfel de cazuri au fost raportate încă din anii ’80 și au continuat să apară. „Astmul de furtună”a putut fi observat și după furtunile puternice care au avut loc în Australia în 2016. Peste 9.000 de persoane cu astm au cerut îngrijiri medicale în regim de urgență, potrivit antena3.ro.

Citește și: Shakira și Gerard Pique, despărțire cu scântei. Ce nemulțumiri are fotbalistul

Ce spune Radu Vâlcan despre relația dintre Teodora și Alex de la „Insula Iubirii”. Actorul a văzut cu ochii lui ce se petrece între cei doi

Lili Sandu, despre dieta care o ajută să se mențină în formă: „Nu mai sunt vegană!” Ce mănâncă artista acum

Angelina Jolie, trei căsătorii, trei „rochii” ieșite din comun. Ce a purtat actrița la cele trei cununii

Cum se manifestă astmul de furtună

Atacurile de astm provocate de furtună apar în general la persoanele cu astm bronșic, mai ales la cele care suferă de rinită alergică sezonieră.

Schimbările bruște de temperatură pot determina eliberarea alergenilor, cum ar fi polenul sau mucegaiul, care agravează boala la persoanele la care astmul este cauzat de alergeni. Particulele ajung în nori, unde vântul, umiditatea și fulgerele le descompun și pot ajunge cu ușurință pe căile respiratorii. Din cauza rafalelor de vânt pot fi inhalate cantități mai mari.

O reacție alergică poate cauza inflamații și iritații, în funcție de tipul de alergie. Poate fi vorba, printre altele, de nas înfundat, mâncărimi, ochi umflați, tuse, reacții pe piele, erupții cutanate. Alergia este gravă nu numai din cauza disconfortului imediat, ci si a complicațiilor ce pot apărea, cum ar fi șocul anafilactic.

Sursă foto: Shutterstock