Leon Dănăilă dezvăluie care este secretul logevității: „Un exercițiu vital pentru menținerea sănătății”

Distribuie articol

Medicul neurochirurg Leon Dănăilă are 90 de ani și încă profesează și este o persoană activă pe rețelele de socializare, unde dă sfaturi medicale. Acesta a dezvăluit acum care este secretul longevității sale.

Oamenii își doresc să trăiască cât mai mult posibil, astfel că sunt mereu în căutarea licorii magice sau a alimentelor care să îi ajute să rămână cât mai sănătoși. Însă, doctorul Dănăilă susține acum că secretul logevității nu ține de alimentație, ci de cu totul altceva.

„Dragii mei, mă tot întrebați care este secretul longevității mele. Vi-l spun chiar acum! Deși am trecut de pragul de 90 de ani, încă profesez ca neurochirurg. Și asta nu pentru că sunt special, ci pentru că am un secret pe care vi-l voi dezvălui la final. Când informațiile vin peste noi, e important să le cernem și să credem mai mult în puterea exemplului decât în vorbe goale”, a scris academicianul pe rețelele de socializare.

Leon Dănăilă dezvăluie secretul longevității

Potrivit medicului Leon Dănăilă, în corpul uman există un organ ce este răspunzător pentru reducerea stresului, a fricii, dar și pentru starea psihică și combaterea anxietății sau a depresiei. Și nu, nu este vorba despre creier.

„Voi știați că un organ de mărimea unui sâmbure de migdală este direct răspunzător pentru: reducerea stresului, frică de zbor, starea psihică, combaterea anxietății/depresiei și chiar de inteligență emoțională a fiecăruia dintre noi? Veți spune că este creierul, normal. Doar că aș vrea să vă vorbesc despre ceva ce se vorbește destul de rar și anume: centrul de comandă al emoțiilor noastre – Amigdala”, a explicat medicul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, amigdala are un rol foarte important în gestionarea emoțiilor și a reacțiilor în condiții de stres.

„Acest mic nucleu în adâncul creierului nostru, joacă un rol esențial în modularea emoțiilor și a reacțiilor la stres. Este centrul care ne ajută să procesăm și să interpretăm emoțiile, influențând decisiv reacțiile noastre emoționale și comportamentale. De asemenea, amigdala este profund implicată în procesul de neuroplasticitate, capacitatea creierului de a se remodela și adapta în răspuns la experiențe noi”, a afirmat dr Leon Dănăilă.

Citește și: Diferența dintre meditație și mindfulness. Cum le poți folosi în viața de zi cu zi

Citește și: Cori Grămescu dezvăluie dezavantajele dietelor Rina, Mediteraneană și Dukan: „Te lasă cu o poftă de mâncare greu de controlat”/ Exclusiv

Citește și: Alimentul care poate afecta sănătatea creierului. Românii îl consumă des

Citește și: Mihaela Bilic, trucuri pentru a scăpa de constipație: „Nu abuzați de laxative, dispare de la sine!”

Activitatea intelectuală care ajută la menținea sănătății

Medicul neurochirurg spune că există o activitate intelectuală care ajută la stilumarea minții, dar ajută foarte mult și la menținerea sănătății amigdalei.

„Cititul, ca activitate intelectuală stimulatoare, nu numai că îmbogățește mintea, dar joacă și un rol crucial în susținerea acestei neuroplasticității. Lectura regulată poate fi văzută nu doar ca o sursă de cunoaștere, ci și ca un exercițiu vital pentru menținerea sănătății și agilității amigdalei, contribuind astfel la o viață emoțională mai bogată și mai echilibrată”, susține dr Dănăilă.

Medicul neurochirug spune că lectura este secretul longevității omului.

„Așadar, dragilor, acesta este marele meu secret: cititul. Și nu doar al meu. Dacă vă uitați la persoanele care la vârsta de peste 90 de ani încă își păstrează sănătatea mintală și tonusul, să știți că au citit nu doar o carte, ci biblioteci întregi. Acesta este secretul meu, dar și al lor”, a subliniat el.

La final, acesta le-a dat și un sfat celor care îl urmăresc.

„Și cu riscul de a mă repeta, sunt multe persoane care vând iluzii, alegeți cu grijă de la cine învățați, pentru că cel mai bun mentor nu este cel care vorbește frumos, ci cel care îți dovedește prin puterea exemplului”, a mai spus dr Leon Dănăilă.

Sursă foto: Facebook