Medicul Virgil Musta, dezvăluiri uimitoare: Rata de transmitere COVID-19 s-a schimbat

Distribuie articol

Medicul Virgil Musta, șef de secție la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, a făcut mai multe declarații surprinzătoare cu privire la pandemie într-un interviu recent cu HotNews.

Doctorul a povestit cât de mult l-a șocat atitudinea anumitor pacienți, care după ce se vindecau de COVID-19 susțineau că virusul nu există: „Am avut și pacienți care s-au îmbolnăvit, i-am salvat, dar mi-au spus că ei nu cred că au fost bolnavi de coronavirus. M-au lăsat mască, cumva. Înțeleg că sunt unii care până să se îmbolnăvească spun că nu există virusul. Dar după ce au trecut prin boală, să spună că ei nu cred că au avut COVID, că cine știe ce altă boală…”.

Citește și: Raed Arafat, anunț despre reimpunerea măsurilor drasice în contextul pandemiei de COVID-19

Musta a subliniat însă și modul în care rata de transmitere a virusului s-a schimbat, spunând: „Rata de transmitere este mai mică, ceea ce este un lucru îmbucurător. Pentru că în viteza cu care creștea numărul de cazuri noi acum câteva săptămâni, în foarte scurt timp se putea depăși capacitatea spitalelor. Iar problema cea mai mare nu era neapărat a spitalelor în general, ci a Terapiilor Intensive, care riscau să nu mai aibă locuri pentru cazuri severe și critice”.

Lupta împotriva coronavirusului nu se va câștiga în spitale, ci în afara lor, potrivit medicului. „Este puțin probabil ca lupta să fie câștigată în spitale. În primul rând ea va fi câștigată în afara spitalelor. […] În această luptă, care este o luptă de durată cu virusul, cheia este să prevenim îmbolnăvirea. Să prevenim până când vom avea soluții mai bune terapeutic. Până când va veni un vaccin, un tratament. Chiar dacă lumea se va îmbolnăvi, cheia este să se îmbolnăvească progresiv. Eu am considerat că aceasta este, de fapt, tactica pe care ar trebui să o aplicăm.”

Foto: Hepta