Mesaj dur de la un medic chirurg: „S-a trezit în poporul nostru o dorință arzătoare pentru libertate, doar că se manifestă în dorința de a fi idiot”

Distribuie articol

Medicul chirurg Paul Ichim de la Spitalul Județean de Urgență Galați are un mesaj foarte dur pentru persoanele nevaccinate.

Paul Ichim a spus că amânarea operațiilor va avea efecte negative, mai ales în cazul pacienților cronici, motiv pentru care îi critică pe oamenii nevaccinați. El și-a exprimat nemulțumirea pe Facebook, după cum relatează Libertatea.

„Îmi cer scuze (un fel a spune) faţă de cei ce vor avea nevoie de intervenţii chirurgicale, dar timp de 30 de zile, din cauza realităţii prin care trecem, nu-i putem rezolva decât pe cei care sunt urgenţe”, a spus medicul. „Înjurăturile vă rog să le adresaţi celor ce nu s-au vaccinat şi oamenilor de ştiinţă începând cu Şoşoacă. Îmi pare rău, mai ales pentru cei cu patologie oncologică, la care uneori evoluţia se precipită şi la care orice zi contează. După aproximarea noastră, situaţia riscă să se prelungească şi să fie mult mai gravă decât ce a fost anul trecut”.

Citește și: Un pacient a recunoscut că avea certificat fals de vaccinare înainte de a muri de COVID-19

Citește și: Sunt persoanele vaccinate anti-COVID-19 la fel de contagioase ca cele nevaccinate? Medic: „Nimic nu poate fi mai fals”

Citește și: O femeie de 101 ani din Alba, vaccinată, a învins lupta cu COVID-19

Citește și: Studenții vaccinați, prioritate la cazarea în cămine – în ce oraș din România se întâmplă asta

Criticile medicului Paul Ichim la adresa nevaccinaților sunt foarte dure: „Îmi exprim și frustrarea acum, deoarece m-am vaccinat ca să pot ajuta oamenii, asumându-mi absolut orice risc posibil, ca acum din cauza geniilor de tip Google, să stau să mă uit neputincios la pierderile colaterale, determinate de blocarea spitalelor de avalanșa covidioților. Toate națiile care s-au vaccinat la greu și care și-au dat drumul la economie și circulația cetățenilor, sunt imbecile, doar ăștia de la noi sunt «geniali». O să ne coste chestia asta rău tare”.

Nu în ultimul rând, Paul Ichim a vorbit și despre cadrele medicale care refuză să se vaccineze. „Ca să nu fiu tot contrat, da, există un procent mic de năuci și printre cei din breasla noastră”, a spus el. „De mult trebuia făcut și la noi că în Israel cu personalul medical și încheiată discuția. Observ că s-a trezit în poporul ăsta al nostru, o dorință arzătoare pentru libertate și democrație, doar că se manifestă în dorința de a fi idiot, nu în responsabilitatea socială a nu amenința viața altora”.