(P) Ceai Matcha – un superaliment care îmbunătățește starea de spirit

Distribuie articol

Multă vreme ceaiul verde a fost recomandat ca parte a unei diete sănătoase. Astăzi însă, o variantă mai strălucitoare devine din ce în ce mai populară: matcha. Iată ce ar trebui știi despre acest adevărat superaliment.

Multă vreme ceaiul verde a fost recomandat ca parte a unei diete sănătoase. Astăzi însă, o variantă mai strălucitoare devine din ce în ce mai populară: matcha.

Iată ce ar trebui să știi despre acest adevărat superaliment.

Ce este Matcha?

Matcha este un tip de ceai verde realizat prin culegerea frunzelor tinere de Camellia Sinensis, crescute la umbră, și măcinarea lor într-o pulbere de un verde intens.

Asta îl face foarte diferit de obișnuitul ceai verde, unde frunzele sunt infuzate în apă fierbinte și apoi aruncate. Cu matcha, bei și frunzele de ceai.

Spuneam că Matcha este obținut din frunze crescute la umbră…asta nu face decât să crească conținutul de clorofilă din frunze, ceea ce le face pe acestea pline de nutrienți și de un verde smarald. Mai departe, frunzele sunt măcinate tradițional, cu ajutorul pietrelor de granit, într-o pulbere super fină. Măcinarea se face în decurs de o oră, în întuneric, pentru a proteja nutreintii din frunze.

Cel mai deosebit și fin ceai Matcha provine din Japonia, unde a fost cultivat de secole și face parte din ceremonia japoneză a ceaiului.

Ceaiul verde Matcha de la Clearspring

Într-un interviu, Maria Dawson de la Clearspring povestea foarte frumos cum Matcha este cel care alimentează creativitatea, energizează gândurile și ființă și ne dă putere pentru întreagă zi, fără a fi deloc plictisitor. Aroma lui este delicată și, în același timp, ascuțită, cu efecte deopotrivă revigorante și calmante pentru trup și suflet.

Totodată, Maria atrage atenția asupra unui lucru bine de știut și anume, cum toată lumea vorbește despre Matcha, acel superaliment plin de antioxidanți, fără însă a fii atenți la manieră de cultivare și calitatea lui. Căci, dacă alegerea nu este un ceai organic, de calitate superioară, te poți trezi cu un cocktail de pesticide în loc de cană plină de beneficii. 

Cu acest lucru în gând, compania Clearspring ne oferă o varietate de ceaiuri Matcha, provenite de pe dealurile japoneze Uji, din Kyoto. Clearspring lucrează cu aceeași familie de maeștri ai ceaiului de trei generații, cu care împart aceleași credințe: agricultura pentru viitor, sustenabilă și ecologică, un exemplu de a lucra împreună cu natura și nu împotriva ei. Produse de calitate superioară, obținute prin maniere ecologice și naturale, care să beneficieze sănătății, dar și mediului înconjurător.

Așadar, dacă nu ai mai încercat Matcha până acum, cel de la Clearspring este cu siguranță prima opțiune și cea de care să te îndrăgostești!

Ceaiul care îmbunătățește starea de spirit în mod natural

Matcha, pe lângă faptul că este foarte bogat în antioxidanți, îmbunătățește metabolismul și ajută la arderea mai rapidă a caloriilor, detoxifica organismul, ajută la concentrare și aduce un aport considerabil de fibre, clorofilă, vitamine și minerale, este și cel care îmbunătățește starea de spirit într-o manieră cât se poate de naturală.

Da, pentru că ceaiul verde Matcha conține L-teanină, un aminoacid bine cunoscut pentru capacitatea sa de a relaxa mintea. Mixul dintre cofeină și L-teanina oferă o senzație de atenție sporită, dar și de calm, în același timp, motiv pentru care călugării budiști consumă acest ceai înainte de sesiunile lungi de meditație.

Aroma ceaiului Matcha

O cană de ceai Matcha, preparată în mod tradițional japonez, este o experiență completă, cu o aromă desăvârșită, umami. Este la fel prima gură de ciocolată neagră sau de vin roșu.

La început, gustul este bogat, vegetal, puțin astringent. Apoi, spre sfârșit, devine ușor dulceag, persistent.

Deci, dacă nu ai încercat niciodată Matcha, trebuie o faci! Este o experiență care merită încercată. Încearcă-l simplu, preparat ca și ceai, sau ca ingredient în diverse preparate culinare, care, cu această adăugare, se vor transforma în adevărate creații.