Situație disperată la secțiile de COVID-19 din București: „Pierdem un număr mare de oameni”

Distribuie articol

Secțiile de terapie intensivă COVID-19 de la spitalele din București sunt pline de pacienți în miezul valului patru al pandemiei.

Secțiile ATI destinate pacienților infectați cu coronavirus de la spitalele „Marius Nasta”, „Victor Babeș” și „Matei Balș” din București sunt pline de pacienți. Conform lui Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” a spus pentru Digi24 că paturile se eliberează atunci când pacienții „nu reușesc să treacă prin afecțiune cu bine”. Temerea ei este că „suntem doar la început și că va fi extrem de greu în spitale în următoarea perioadă”.

„Orice pat se ocupă în câteva minute”, a povestit. Beatrice Mahler, citată de Libertatea. „Secția e plină și ea. Locurile eliberate s-au eliberat doar pentru că pacienții nu au reușit să treacă prin afecțiune cu bine. Suntem pe punctul în care numărăm paturile libere ca urmare a externării, dar sunt foarte puține. Gărzile sunt greu de dus, nu avem locuri pentru pacienții cu Covid, nu mai vorbesc de ATI. Presiunea e deja în secții”.

Citește și: Avertismentul directorului medical „Matei Balș”: Nimeni nu poate avea garanția că va face o formă ușoară de COVID-19

Citește și: CNCAV permite acum vaccinarea cu doze diferite de ser anti-COVID-19

Citește și: Profesorul Alexandru Rafila, cuvinte dure despre campania de imunizare anti-COVID-19: „Este o ratare”

Citește și: Cât de repede se răspândește varianta Delta: de la un caz la 390.000 în două luni

Mahler a mai spus că azi nu au putut fi internați pacienți noi, din cauza lipsei de locuri, iar în weekend au murit șapte pacienți. „Este o situație extrem de dificilă”, a precizat ea. „Aceste vieți pierdute ne marchează pe toți. Pierdem un număr mare de oameni, deoarece afectarea cu care vin e extrem de mare, capacitatea lor pulmonară este important afectată. Ei vin foarte târziu, sunt foarte puține șanse medicale de succes în cazul lor. Am avut unde să internăm, dar pentru că unii pacienți au pierdut lupta cu viața”.

Managerul „Marius Nasta” a spus că 90% dintre bolnavii internați sunt nevaccinați, adăugând că „pentru cei aproximativ 10% care sunt vaccinați avem speranțe”. Mahler a mai zis că greul abia acum începe: „E doar începutul presiunii. La ce vedem că se întâmplă, cum se raportează infectările, cum sunt respectate regulile, mi-e teamă că suntem doar la început și că va fi extrem de greu în spitale în următoarea perioadă”.

Luni au fost confirmate 3.342 de cazuri noi de COVID-19, după efectuarea a 21.119 teste. Numărul de pacienți internați la ATI a crescut cu 103 de ieri, astfel încât acum sunt 952 de pacienți la terapie intensivă.

Foto – 123rf.com