12 sfaturi pentru îngrijirea părului de la experți de top

Distribuie articol

Ți se pare de multe ori că părul tău are o zi proastă? Râvnești la modelele care etalează un păr superb, cu mult volum, în reclamele la șampon? Experții cred că visul de a avea un păr sănătos poate fi transformat în realitate, asta dacă optezi pentru o îngrijire adecvată a părului.

Iată o listă cu sfaturi de top pentru îngrijirea părului! Dacă nu îi acorzi atenția cuvenită părului tău, acesta poate înceta să crească după un timp sau să cadă. Ba mai mult, poți începe să ai mătreață.

Alege un tricou vechi, nu prosopul

Tricoul tău poate fi folosit pentru a-ți usca părul ud, pentru că nu provoacă deteriorarea părului. Prosoapele tradiționale sunt aspre și dăunează părului în timp. Alege tricourile moi și vechi de acum înainte!

Părul trebuie spălat mai rar dacă e uscat

Dacă îți speli regulat părul, te asiguri că scalpul și părul sunt lipsite de murdărie și exces de ulei. Cu toate acestea, frecvența potrivită depinde de tipul tău de păr și de preferințele personale. Dacă ai părul extrem de uscat, e bine să îl speli doar de două ori pe săptămână.

Folosește șampoane blânde

Chiar nu poți controla toți factorii de mediu care îți dăunează părul, dar ceea ce poți controla este tipul de șampon pe care îl folosești. Dacă numărul de substanțe chimice din șampon este mai mic, părul este mai sănătos. Alege șampoane blânde care se potrivesc tipului tău de păr.

Sulfații și parabenii din șampoane sunt folosiți pentru spumă și respectiv pentru conservare, dar pot provoca iritații ale pielii în timp și pot crește riscul de perturbări hormonale.

Utilizează corect balsamul

Balsamul tău conține ingrediente care fac ca părul tău să cadă drept și să poată fi ușor de pieptănat. Îți protejează părul de agresorii mediului și de coafarea termică. Cu toate acestea, trebuie aplicat doar pe vârfurile părului, nu pe scalp. De asemenea, e bine să te asiguri că ai clătit bine părul după aplicare.

Părul trebuie să se usuce în mod natural

Atunci când îți usuci părul cu feonul te simți ca idolul tău din recame, dar căldura excesivă poate deteriora scalpul părului. De aceea e bine să recurgi la acest proces doar atunci când mergi la evenimente. Uscarea liberă sau cu prosopul, după șamponare, sunt cele mai bune metode. Nu dormi niciodată cu părul ud. De asemenea, frecarea puternică cu un prosop poate deteriora cuticulele părului. Fii delicată!

Folesește diferite tipuri de ulei pe păr

Tratamentele după șamponare îmbunătățesc circulația sângelui la nivelul scalpului, îți relaxează mușchii, sporesc strălucirea și hrănesc părul. De asemenea, restabileșc conținutul de umiditate, permit creșterea părului și repara vârfurile despicate. Puteți alege uleiul de cocos, uleiul de migdale, de măsline, de ricin și altele asemenea.

Din când în când, aplică ulei cald și înfășoară părul într-un prosop pentru a-l lăsa să își facă treaba Utilizează o mască înainte de șamponare! Ajută la reducerea frecării dintre firele de păr în timpul aplicării șamponului.

Folosește un pieptene cu dinți largi

Părul umed este fragil și predispus la rupere. Lasă părul să se usuce și apoi folosește un pieptene cu dinți largi pentru a-l peria. Acest tip de pieptene previne deteriorarea părului.

Tunde părul în mod regulat

Tunde părul la fiecare 6-8 săptămâni pentru a scăpa de vârfurile despicate. Acestea se formează atunci când părul s-a deteriorat din cauza coafării termice, poluării, fumatului, stresului și așa mai departe. Tunderea nu face ca părul să crească mai repede. Creșterea părului are loc la nivelul scalpului, dar tunderea asigură un păr sănătos.

Bea mai multă apă

Hidratarea internă și cea externă este cheia pentru un păr bine echilibrat și sănătos. Este posibil să utilizați produse și uleiuri hidratante pentru îngrijirea părului, dar e de preferat să consume și cel puțin 3 litri de apă zilnic, asigură o sănătate bună a părului.

Mănâncă sănătos

Vom continua să repetăm „ești ceea ce mănânci” atâta timp cât vom scrie despre îngrijirea părului și a pielii. Părul tău este format din proteine și aminoacizi. Are nevoie de nutriția potrivită pentru a crește bine și pentru a se menține. Ouăle, fructele de pădure, nucile, peștele, legumele cu frunze verzi, cartofii dulci sunt câteva dintre numeroasele alimente grozave pentru un păr sănătos.

Citeşte și: Cum obții un machiaj metalic. Sfaturi și tendințe pentru a-ți pune frumusețea în valoare

Citeşte și: Tunsoarea Lindei Evangelista revine în tendințe. Ce coafură mai putem adopta în acest sezon

Citeşte și: Ce parfumuri se poartă toamna. Cum faci diferența dintre un parfum original și unul fake

Citeşte și: 10 nuanțe de păr pe care trebuie să le încerci toamna aceasta

Folosește o șapcă sau o pălărie

Așa cum lumina soarelui are un efect dăunător asupra pielii, așa se întâmplă și în  cazul părului. Razele puternice ale soarelui pot îndepărta umezeala din păr, îl pot usca și îl por deteriora în timp. Folosește pălării când ieși pentru a-ți proteja părul de aceste stări.

Utilizează benzi pentru păr

Ne place să ne lăsăm părul în voie, cu toate astea e de preferat să folosim benzi pentru a limita expunerea părului la agresorii mediului. Alege elastice din material textil în locul celor din plastic. Nu strâng prea tare părul atunci când faci o coadă de cal sau orcare altă coafură.

Foto: Shutterstock