Cele trei tratamente estetice ale momentului. Profesioniștii răspund

Distribuie articol

Chiar dacă primăvara nu și-a intrat în drepturi decât pe calendar, îndrăznim să ne facem planuri pentru o vară liniștită, cu vești bune și cu… ten cu aspect suplu, proaspăt, tânăr. Am vorbit cu specialiștii în dermatologie și chirurgie estetică, pentru că am vrut să știm, direct de la sursele cele mai sigure, care sunt trei tratamente estetice pe care aceștia ni le recomandă, pentru a fi și a ne simți mai frumoase.

Tratamentul cu plasmă proprie

„E timpul să investim în calitatea pielii”, spune dr. Cristina Safta, specialist în dermatologie estetică în echipa chirurgului estetician Constantin Stan. În topul terapiilor dermato-estetice de sezon este PRP-ul – tratamentul cu plasmă proprie, cunoscut și sub mai populara denumire de terapia-vampir. “Iubesc această procedură, este cea mai sigură ever, este fabuloasă în orice țesut o administrăm, pentru că îl rejuvenează și îl reîmprospătează fără riscuri, fără perioadă de recuperare, cu resursele naturale ale pacientului. Practic, recoltăm o cantitate infimă de sânge, separăm plasma prin centrifugare, apoi administrăm în zonele în care vrem să catifelăm și să întinerim pielea prin injectare sau microinjectare. Face bine oriunde, nu doar în rejuvenare, ci și în vindecare, pe cicatrice, de exemplu, sau în căderea părului.”
Iar PRP-ul se poate combina foarte bine, susține dr. Safta, cu microneedling, un booster extraordinar pentru piele, un golden standard de biorevitalizare. Maximum o oră în cabinet, este o terapie confortabilă și aducătoare de luminozitate și tinerețe. Și nici nu e din categoria celor costisitoare, dar are efecte asemănătoare.

Buze mai pline? „Vine primăvara, vine sezonul mai cald, poate că vom fi mai bine, mai sănătoși, ne vom vedea și fără măști la un moment, sperăm cât mai curând, m-as concentra și pe treimea inferioara a feței, de care poate nu ne-am mai ocupat suficient până acum. Ne focusăm pe atenuarea și ștergerea ridurilor nas, gura, bărbie – din jurul buzelor, dar și de buze!” Dr. Safta, un medic din tânăra generație, spune că buzele redevin populare în 2022. Se pot recontura, rehidrata și volumiza în porporțiile feței, confortabil rapid, cu maximum de efect, unul care poate dura luni bune.

Peelingurile, revelația momentului

“Dacă vorbim de terapii de sezon, primul gând mă duce la peeling-uri!”, spune dr. Olga Melnic, dermatolog cu experiență în medicina estetică, „Sunt proceduri care îmbunătățesc aspectul pielii, o uniformizează, o netezesc, se luptă cu hiperpigmentările, porii lărgiți! Produsele din acest moment lucrează nu numai cu aspectul de suprafață, ci și cu textura pielii, din interior, o hidratează, o rejuvenează, sunt binevenite peeling-urile cu alfa hidroxi acizi, sunt fana lor, iar pacienții mei știu!”
Dr. Melnic pledează pentru peeling-uri și atunci când avem urme post acnee, aici sunt de folosit cele mai profunde. Iar când vrem să ajutăm pielea să devină mai luminoasă, se folosesc peeling-uri mai superficiale, care dau aspectul de prospețime. Și dr. Melnic pune în top tratarea cu acid hialuronic a aspectului buzelor în acest sezon, pentru un plus de feminitate și senzualitate. Cu o a doua specializare în oftalmologie, dr. Melnic acordă o atenție deosebită cearcănelor. Ritmul mai alert de viață, faptul că petrecem mult timp în fața ecranelor, odihna mai puțină aduc din ce în ce mai mulți pacienți în cabinetele și clinicile medicale. E nevoie însă de un medic cu experiență și știință în tratarea acestei zone sensibile a feței noastre.

Blefaroplastiile – de ce să le iei în considerare

Și dacă tratamentele non invazive sau cele injectabile nu sunt suficiente, când și cum intervenim? Am întrebat și un chirurg plastician. Doctor Mihaela Dăncăescu este pasionată de blefaroplastii, chirurgia pleoapelor superioare și inferioare. “Blefaroplastiile sunt de mai bine de un an extrem de cerute. Nu sunt intervenții scumpe, nici complicate, cer precizie și migală, sunt scurte, au durata unui tratament injectabil în cabinet, și un grad de satisfație enorm pentru pacient. Pentru că șterg ani buni de chip, luminează fața și dau un refresh extraordinar. Refacerea zonei e rapidă, încurajez această procedură, este și în topul personal.” Dr. Dăncăescu recomandă și rejuvenarea facială cu grăsime proprie, o procedură de asemenea minim invazivă, dar realzabilă în sala de operații, efectele sunt de lungă durată și cu resursele proprii, naturale ale pacienților