Cum „ștergi” 10 ani de pe chip cu ajutorul machiajului. Sfaturile experților

Distribuie articol

V-ați dori să puteți da timpul înapoi, să aveți avea din nou tenul strălucitor și chipul radiant de acum 10 ani? Experții în frumusețe spun că se poate. Fără intervenția medicului estetician și fără filtre, aveți nevoie doar de îndrumarea profesioniștilor în make-up pentru un look proaspăt și tineresc.

Cel mai bun machiaj pentru femeile de 40+

Este timpul să schimbați noțiunea învechită de machiaj „adecvat vârstei” cu o nouă rutină de înfrumusețare ce va scoate în evidență o altă vârstă față de cea din buletin. Prin simpla modificarea câtorva tehnici de machiaj și prin alegera potrivită a produselor de înfrumuseșare, oricine poate avea un look fresh și tineresc .

„Pe măsură ce înaintăm în vârstă, rutina de machiaj și produsele de înfrumusețare preferate s-ar putea să nu mai fie la fel de potrivite pentru pielea noastră ca înainte și există un motiv întemeiat pentru asta”, spune Elena Duque, estetician și expert în frumusețe în mediul online care a testat „tone de produse de machiaj” și multe variante de îngrijire a pielii pe propria ei față. Elena Duque are 42 de ani.

„Nuanța, textura și elasticitatea pielii noastre sunt diferite acum față de când aveam 20 sau 30 de ani, ceea ce înseamnă că este nevoie de unele modificări cu privire la produsele de înfrumusețare și modul în care le aplicăm” – a explicat ea, pentru Reader’s Digest.

Pauline Briscoe (40 de ani), expertă în machiaj profesional, spune că femeile trebuie să înțeleagă că de-a lungul anilor nu numai tendințele în materie de machiaj se schimbă, dar și pielea noastră, așa că produsele cosmetice trebuie adaptate nevoilor unui ten în vârstă de 40 de ani sau mai mult.

Citeşte şi: Greșeli de machiaj care te îmbătrânesc. Le faci și tu?

Citeşte şi: Tendinţe de machiaj pentru vara 2024! Aerul retro e noul modern

Citeşte şi: Cum să îți micșorezi și subțiezi nasul cu ajutorul machiajului. Trucuri care nu dau greș

Citeşte şi: Cele mai frecvente greșeli de modă și machiaj care te fac să pari mai în vârstă cu 10 ani

„Un machiaj mai subtil complimentează mai bine pielea mai în vârstă. Așa că, în general, eyelinerul negru greu și fardurile excesiv de strălucitoare ar trebui evitate”, a precizat Pauline, citată de The Sun.

Dar acest machiaj „subtil” nu trebuie să fie plictisitor. Experții recomandă schimbarea creionului negru cu un liner maro și adăugarea unui fard de pleoape într-o nuanță deschisă naturală. Ajută și înlocuirea corectorului crem cu o nuanță mai luminoasă.

Corectorul

Nuanța corectorului este la fel de importantă odată cu înaintarea în vârstă, iar o variantă mai deschisă poate ajuta la luminarea feței, făcând-o să arăte mai tânără.

Nuanța potrivită trebuie să fie mai deschisă decât cea a fondului de ten.

„Un sfat aici este să aplicați mai întâi fondul de ten, apoi corectorul. Acest lucru vă va ajuta să oferiți luminozitate pielii, precum și să ascundeți petele sau cearcănele. Pe măsură ce înaintați în vârstă, evitați discrepanțele prea evidente dintre nuanțele produselor de machiaj” – a adaugat Pauline.

Pudra

Pudra trebuie să fie nelipsită din orice trusă de machiaj, dar dacă este folosită în exces va evidenția aspectul nedorit al ridurilor. Pudra trebuie aplicată doar în zonele unde este nevoie, nu pe toată fața, pentru că altfel pielea va părea „uscată și mai îmbătrânită”.

„O greșeală comună pe care o fac adesea femeile este să folosească pudra sub ochi, pentru a fixa fondul de ten. Va da aspectul de piele îmbătrânită, deoarece se instalează în toate liniile fine și ridurile de pe piele și le evidențiază”, a mai precizat profesionista.

Fardul de obraz

Fardul trebuie întodeauna aplicat pe obraji pentru un „aspect sănătos, tineresc” și niciodată înspre tâmple pentru că „acest lucru te va face să arăți instantaneu mai în vârstă”, spune Pauline.

Forma sprâncenelor

Sprâncenele încadrează fața și deseori se pot subția odată cu vârsta, dar, în loc de folosirea unui creion pentru a le completa și contura, Pauline sugerează utilizarea „fard subtil” pentru un aspect mai natural și pentru a ajuta „trăsăturile să pară mai tinerești”.

Specialiștii în make-up și înfrumusețare mai recomandă hidratarea optimă a tenului, pentru a evita îmbătrânirea prematură a pielii, dar și evitarea expunerii la razele soarelui.

Foto – 123rf.com