(P) Ai pielea uscată și deshidratată? Află de ce!

Distribuie articol

Dacă și tu ai pielea predispusă la uscăciuni, află că cel ami probabil nu ești singurul în situație. Această problemă este destul de comună din cauza unor obiceiuri nesănătoase sau din cauza schimbărilor bruște de temperatură. 

Majoritatea oamenilor care se confruntă cu această problemă, au tendința de a cumpăra toate cremele existente în farmacii cu speranța că vor găsi leacul minune. Dar de fapt, câteodată secretul stă în schimbarea diferitelor obiceiuri nesănătoase de până acum. Citește mai departe ca să afli din ce cauze poți avea pielea uscată. 

Iată din ce cauză ți se usucă pielea

  • Nu folosești produsele adecvate

Să știi că toate produsele tale preferate care au un miros superb, sunt de fapt dăunătoare pentru pielea ta. De ce? Pentru că aceste produse, indiferent că vorbim de șampon, gel de duș sau săpun, conțin extrem de mult parfum. Parfumul și parabenii sunt de fapt formulele care provoacă pielii uscăciune, așa că scapă de ele cât de repede poți. 

Toate cremele, loțiunile și spray-urile de corp care conțin parfum, nu sunt hidratante absolut deloc. De aceea optează pentru produse care sunt create din ingrediente naturale, așa că alege cosmeticele naturale de la Generock pentru o piele moale și sănătoasă. Produsele de la Generock sunt 100% vegane, organice și naturale, așa că sunt alegerea potrivită pentru sănătatea pielii tale.  

  • Faci dușuri lungi și fierbinți

Este un sentiment extrem de plăcut, atunci când vii de la muncă și faci un duș sau o baie lungă și fierbinte, mai ales în perioadele reci ale anului. Această activitate de relaxare poate dăuna foarte mult corpului tău, pentru că vei accelera procesul de uscăciune a pielii. După multe astfel de dușuri regulate la intervale scurte de timp, o să observi încet că pielea ta va avea o senzație de mâncărimi și o să apară pete de roșeață. Iar după o perioadă lungă de timp, unele porțiuni ale pielii o să înceapă să crape. 

Soluția principală este să renunți la dușurile fierbinți și după ce ai ieșit din duș, să aplici o cremă de corp hidratantă în termen de un minut. Cremele își fac mult mai bine efectul pe pielea umedă. 

  • Nu vrei să renunți la fumat

Fumatul afectează extrem de mult pielea, dar cel mai mult degradează tenul tău. Fumatul îmbătrânește, sporește ridurile și ca urmare a deshidratării, usucă pielea foarte mult. Dacă ești fumător, dar nu vrei să renunți sub nicio formă la fumat, atunci ar trebui să reconsideri această decizie, pentru că țigările îngustează vasele de sânge, reduce pielea de oxigen și te va face să pari mai palid. 

  • Nu consumi destule vitamine

Lipsa de vitamine adecvate din organism poate duce la uscăciunea pielii. De aceea trebuie să te asiguri că îți iei doza zilnică de vitamine din grăsimi și lichide. Este important, mai ales toamna, să bei multă apă și să consumi alimente care au vitaminele A, D, E, sau K. Dacă nu poți ține pasul cu o dietă, atunci mănâncă multe fructe și legume. 

Uscăciunea pielii poate indica multe semnale de alarmă. Dacă pielea ta se află într-o stare severă, atunci este vorba despre ceva mult mai grav decât anumite obiceiuri nesănătoase, așa că cel mai bine este să consulți un medic neapărat. 

Sursa foto: Freepik.com