(P) Cum asortezi bijuteriile cu rubin la ținute smart casual

Distribuie articol

Pietre prețioase cunoscute din vremuri străvechi și purtate de capete încoronate pentru a atrage protecție și o viață armonioasă, rubinele sunt recunoscute ca daruri de naștere specifice pentru copiii născuți în iulie. Aceste nestemate sunt printre cele mai dorite pietre prețioase din lume și ajung să coste chiar mai mult decât unele diamante. Simbolismul modern al rubinului, însă, are legătură cu dragostea, cu pasiunea și energia, devenind astfel darul perfect pentru femeia iubită.

Fie că primești sau alegi să îți cumperi bijuterii cu rubin, va trebui să te asiguri că știi în ce combinații să le porți. Desigur, sunt ideale pentru ținutele elegante, însă poți să te admiri cu ele și în outfit-uri smart casual. Ideile ce urmează îți vor fi de ajutor în acest sens.

Tonurile neutre evidențiază accesoriile.

Dacă ai stabilit ocazia perfectă pentru a purta bijuterii cu rubine, este recomandat să alegi o ținută în tonuri neutre. Nuanțe precum albul, bronzul și aurul vor permite ca frumusețea roșie vibrantă a acestei pietre prețioase să fie punctul central al ansamblului tău. Dacă nu te atrag, negrul rămâne întotdeauna o opțiune, indiferent de situație, dar mai cu seamă atunci când vrei un look relaxat, atrăgător și unic deopotrivă. Amintește-ți că, pentru a crea un aspect remarcabil, este cazul să eviți culoarea roșie. Când alegi să combini această piatră cu ținute care sunt de culori contrastante, vei spori splendoarea rubinului mai mult decât îți poți imagina.

Ai un inel superb, de exemplu, dar nu știi cum să-l asortezi? Îl poți purta cu ușurință, în funcție de ocazie: un inel simplu cu rubin în centru poate adăuga un farmec deosebit personalității tale în timpul unui eveniment casual. În schimb, un inel cu un pat de rubine, intercalate cu diamante mici, ar fi o alegere perfectă pentru un eveniment nocturn. Indiferent de situație, purtarea unei astfel de bijuterii te va face să te simți cu adevărat specială.

Machiajul potrivit pune în valoare strălucirea rubinelor.

Cel mai probabil, vei aborda un eveniment smart casual într-o bluză din mătase sau cu nasturi, asortată la fustă creion sau o fustă-pantalon cu talie înaltă – dacă urmărești un efect estetic sporit – și încălțăminte cu toc. Pentru un plus de impact vizual, adaugă o pereche de cercei cu rubin, însă ai grijă la proporții! Modelul simplu și delicat, de tip stud (cu piatra la vedere și șurub), este recomandat la birou sau pentru ocazii de zi, iar cerceii elaborați, tip pandant sau candelabru, se potrivesc mai degrabă seara. 

Oricare ar fi alegerea evenimentului și a ținutei, este indicat să reții un aspect foarte important: evită machiajul accentuat, mai ales în privința fardului de obraz, deoarece o culoare prea puternică poate intra în conflict cu nuanța roșie rubinie, creând un aspect nedorit. Păstrează, așadar, un blush natural și evidențiază-ți astfel frumusețea înnăscută pe care un rubin o complimentează perfect!

Evită accesorizarea excesivă!

Există o regulă clară în ceea ce privește purtarea bijuteriilor de valoare: fără excese! Un colier cu un rubin, combinat la o pereche de cercei de zi asortați, de pildă, reprezintă o alegere inspirată pentru un look smart casual de succes. Dar când vine vorba de styling, asigură-te că porți doar aceste minunății, astfel încât frumusețea pietrei rubinii să poată fi evidențiată, mai ales dacă ai la dispoziție un set în care dispui și de un inel asortat. Așadar, evită să porți lângă rubine alte accesorii, căci stilul minimalist se potrivește cel mai bine unei persoane care alege astfel de pietre prețioase.

În ceea ce privește moda în materie de bijuterii, rubinul ocupă, în mod evident, un loc aparte. Poate fi purtat în varii forme, însă cea mai potrivită este aceea în care ținuta, ca întreg, permite ochiului să remarce finețea și nuanța unică a acestei pietre a regilor. Alege-ți, așadar, cu grijă elementele estetice, astfel încât outfit-ul și accesoriile să-ți pună în valoare frumusețea!

Sursa foto: https://www.piqsels.com