Tenul de porțelan este noul trend pentru 2023. Cum îl poți obține în câțiva pași simpli

Distribuie articol

Cine nu și-ar dori să aibă un ten ca de porțelan, strălucitor și fără impurități? Este visul multor femei și reprezintă unul din trendurile în materie de frumusețe ale anului 2023.

Pentru a avea tenul de porțelan, el trebuie să fie, în primul rând, strălucitor, să aibă o culoare cât mai uniformă și o textură fină, cu porii cât mai închiși. Diana Baicu, specialist în industria profesională de frumusețe, explică în ce mod putem obține un ten ca de porțelan, indiferent de vârstă.

„Există multe tehnologii ce ne ajută să obținem un ten de porțelan”

”În momentul de față există un concept nou în îngrijirea tenului, care se numește resurfacing, foarte vehiculat în social media. Acest concept pornește de la tratamentele care inițial se făceau cu laser și are scopul de a îndepărta suprafața superficială a pielii astfel încât să o regenerăm din profunzime. Pornind de la această procedură, au fost lansate și produse care au acest efect.

Citeşte şi: Nuanțe de ruj care te îmbătrânesc. Specialiștii spun ce culori trebuie să eviți

Putem astfel să obținem și acasă acest efect de ten de porțelan, dar este important să folosim produsele potrivite. În plus, depinde mult de unde pornim. Dacă suntem tinere și tenul nostru arată deja foarte bine, vom obține acest ten de porțelan într-un timp scurt, de câteva săptămâni. Dacă avem deja o anumită vârstă sau multe imperfecțiuni, atunci nu e suficient să folosim acasă anumite produse, ci va trebui să mergem la clinică și să apelăm și la tratamente cu tehnologii de ultimă generație.

Există multe tehnologii ce ne ajută să obținem un ten de porțelan”, spune Diana Baicu.

Ce pași trebuie să urmăm pentru a avea un ten ca de porțelan

Dublă curățare

Acasă, indiferent de cât de bine arată tenul nostru, este important să facem mai întâi o dublă curățare, folosind un produs hidrofil și un produs lipofil.

Dublă exfoliere

Folosim mai întâi un produs care conține alfahidroxiacizi și betahidroxiacizi. În special dacă tenul este gras, cu imperfecțiuni, nu omitem betahidroxiacizii. Este important să combinăm aceste două tipuri de acizi pentru că unii acționează la suprafață, iar ceilalți în profunzime. Atenție să nu folosim concentrații foarte mari!

Citeşte şi: Bob, cea mai iubită și căutată tunsoare pentru femei. 7 idei pentru un look în tendințe

După această primă exfoliere, trecem la a doua. Avem nevoie de această dată de un exfoliant enzimatic. Aplicăm acest exfoliant pe tenul deja umed, astfel încât enzimele să funcționeze așa cum trebuie. Aceste enzime curăță în profunzime și înlătură toate celulele moarte.

Aplicăm un booster sub formă de fiole

Dacă vrem ten de porțelan, întotdeauna trebuie să folosim booster. Acesta este un concentrat ce se poate prezenta sub formă de fiole, dar nu numai. Booster-ul are rolul de a potența acțiunea celorlalte produse pe care le aplicăm deasupra. Trebuie să facem cure de cel puțin o săptămână, ideal de 3-4 săptămâni pentru a obține un ten de porțelan.

Citeşte și: Top 6 nuanțe de păr care te întineresc cu 10 ani

Serul pentru închiderea porilor

Ulterior, dacă tenul nostru nu arată perfect și nu mai avem 20-25 de ani, recomand folosirea unui ser ca următor pas. Serul se alege în funcție de imperfecțiunile pe care le avem la nivelul tenului. Se recomand un ser pe bază de bentonită pentru închiderea porilor.

Crema cu alfahidroxiacizi

Următorul pas este de aplicare a cremei. Este indicată folosirea unei creme de noapte cu o textură foarte plăcută, care conține alfahidoxiacizi. Sau putem folosi o mască ce conține o concentrație mică de alfahidroxiacizi.

Foto – 123rf.com