Balsamul: cum, când și de ce ar trebui să îl folosești. Cum îl poți prepara acasă

Distribuie articol

L-am încorporat în rutina noastră de îngrijire chiar dacă necesită un timp suplimentar. Dar te întrebi de ce este important un balsam? Ce face cu adevărat părului tău? Merită investiția? 

Iată tot ce trebuie să știi despre balsam și de ce ar trebui să devină o parte vitală din regimul tău de îngrijire!

Ce este balsamul și ce face?

Balsamul este un produs cremos care se folosește pentru a îmbunătăți textura părului. Este menit să îl hidrateze și să îl catifeleze, cu alte cuvinte să îi dea suplețe. De asemenea, reduce frecarea dintre firele de păr și face mai ușoară perierea.

De fiecare dată când e folosit, se formează un strat de-a lungul firului de păr care facilitează coafarea acestuia. Balsamul este cel care oferă părului strălucire după o spălare.

Cum se aplică balsamul de păr

1. Se clătește părul după șampon.

2. Cum fiecare marcă recomandă o anumită cantitate de balsam, se utilizeză cantitatea recomandată pe flacon.

3. Nu aplica balsam pe scalp. Încearcă să aplici produsul la vârfuri.

4. Folosește un pieptene cu dinți largi pentru ca produsul să se întindă bine și niciun fir de păr să nu rămână încurcat.

5. Lasă balsamul să acționeze 2-3 minute.

6. Clătește.

Cât timp ar trebui să lași balsamul să acționeze

Dacă utilizezi un balsam cu clătire, acesta ar trebui să fie lăsat să acționeze timp de 2-3 minute în timp ce ești la duș. Cu toate acestea, citește instrucțiunile de pe flaconul balsamului. Unele produse sunt absorbite mai greu de păr.

Cât balsam ar trebui să folosești?

În general, brandurile recomandă cantități diferite, dar acest lucru este specificat pe etichetă. Cantitatea de balsam pe care o folosești depinde în mare măsură de grosimea și lungimea părului tău. 

Dacă ai părul scurt, folosește o strop de balsam, ca de dimensiunea unei afine.

Dacă ai părul până la umeri, folosește o cantitate echivalentă cu dimensiunea a două afine.

Dacă ai părul lung, mărește puțin cantitatea.

Tipuri de balsam

Balsam cu clătire

Acesta este cel mai comun tip, pe care majoritatea oamenilor îl folosesc în mod regulat. Balsamul cu clătire este de obicei aplicat pe părul umed (de obicei după șamponare). Produsul se lasă să acționeze câteva minute, după care se clătește bine.

Te ajută să obții un păr care poate fi ușor de gestionat și care capătă o anumită strălucire.  Balsamul cu clătire îți protejează părul și de problemele cauzate de căldură.

Balsam profund

Dotat cu proprietăți hidratante, balsamul profund poate fi folosit pentru a trata părul uscat și deteriorat.  Uleiurile esențiale, unturile și alte ingrediente hidratante care ajută la repararea părului deteriorat și uscat sunt incluse în compoziția acestor produse.

Balsamul profund este de obicei lăsat să acționeze aproximativ 30 de minute (mai mult ca o mască de păr). În cazul în care ai părul gras, acesta nu este cea mai bună opțiune pentru tine, deoarece îți face părul să se simtă uleios și îi adaugă greutate.

Balsamul hidratant

Balsamul hidratant formează un strat protector pe părul tău. Se aplică după duș și menține părul moale. De asemenea, dacă l-ai folosit, părul se descurcă mai ușor și e pregătit pentru coafare.

Acest balsam funcționează ca o cremă hidratantă, pentru că îți protejează părul și de alți agresori.

Măști de păr

Acestea sunt menite să hidrateze și să-ți hrănească părul. Produsul patrunde prin cuticule și îți hrănește părul cu proteine ​​și ingrediente hidratante. Sunt disponibile diferite măști pentru diferite tipuri de păr. O mască de păr poate fi aplicată pe păr de două ori pe săptămână. Se stă 15-20 de minute și se clătește.

Balsam pentru păr făcut în casă

În cazul în care preferi să utilizezi ingrediente naturale pe piele și păr, uite pentru ce combinații poți opta. Acest tip de balsam te poate ajuta să ai părul la care visezi.

Balsam cu ou și oțet

Oul hrănește și adaugă strălucire părului tău. Mierea este un agent natural de hidratare, iar oțetul adaugă putere părului tău. Această pastă poate fi aplicată o dată sau de două ori pe săptămână pentru rezultate eficiente. Se amestecă 2-3 ouă și o lingură de oțet, apoi o linguriță de ulei de măsline, o lingură de suc de lămâie și miere. Cu aceste ingediente se face o pastă care se aplică pe vârfurile părului.

 Mască de păr cu banane

Banana ajută la netezirea părului și combate încrețirea. Se ia o banană și se zdrobește bine.Se pune o lingură de miere, ulei de măsline și lapte. Se amestecă bine și se mai adaugă un ou. Se lasă să acționeze 20-30 de minute.

Balsam cu ulei de cocos și miere

Uleiul de cocos este un emolient natural natural care îți hidratează părul. Ajută la menținerea părului moale și strălucitor.

Adaugă o lingură de ulei de cocos, miere și suc de lămâie. Lasă amestecul să acționeze timp de 15 minute și clătește.

Șamponul face pentru scalp ceea ce face demachiantul pentru față; în timp ce balsamul tău este crema hidratantă. Acest produs este important pentru că previne părul uscat, care este predispus la rupere.

Cu toate acestea, alegerea balsamului potrivit pentru tipul tău de păr este la fel de importantă. Produsele de îngrijire ar trebui să se potrivească cu părul tău pentru a-l întări și pentru ca textura lui să se îmbunătățească pe termen lung.

Foto: Shutterstock