Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt probioticele naturale care ajută organismul uman. Invitată în emisiunea „La Măruță” de pe Pro TV, aceasta a explicat ce alimente sunt recomandate pentru a crește numărul de bacterii vii din organism, care ajută la menținerea unui stil de viață sănătos.
Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt probioticele naturale
<div itemscope itemtype=”http://schema.org/VideoObject”><meta itemprop=”uploadDate” content=”2023-04-12EEST03:43:55+0300″ /><meta itemprop=”name” content=”Dr. Mihaela Bilic: Cum slăbești fără dietă. Mituri alimentare desființate la FRESH by UNICA” /><meta itemprop=”description” content=”” /><meta itemprop=”thumbnailUrl” content=”http://videocms.ringier.ro/uploads/2023-04/mihaela-bilic-dieta.jpg” /><meta itemprop=”contentUrl” content=”https://videocms.ringier.ro/tx_lsuvideo/mihaela-bilic-demonteaza-dietele.mp4″ /><script id=”video_insert_18824″ src=”https://videocms.ringier.ro/iframe/18824″></script></div>
Alimentele care conțin bacterii vii, adică tot ce este fermentat, ajută organismul să se mențină sănătos. Din categoria probioticelor naturale, potrivit Mihaelei Bilic, fac parte produse precum lactate, murături, maia, bere, borș și brânzeturi.
„Trebuie să avem o alimentație diversificată are să nu excludă clase mari de alimente”, a precizat medicul nutriționist în emisiunea „La Măruță” realizată de Cătălin Măruță.
Aceasta a explicat că fără bacteriile din mâncare nu putem avea un echilibru bacterian la nivel intestinal.
Citește și: 7 băuturi care te scapă de pofta de dulce. Unele pot fi preparate acasă
Citește și: Ce este apa de cocos. Beneficii şi contraindicații
„La murături, borș și bere avem o fermentație lactică care este favorabilă”, a subliniat Mihaela Bilic.
Potrivit acesteia, murăturile sunt cea mai naturală formă de probiotice, cât timp acestea sunt în saramură și nu în oțet. Saramura are la bază fermentație lactică, cea mai sănătoasă pentru organismul uman.
În ce alimente se găsesc prebioticele
Prebioticele sunt alimente pentru microorganismele din intestin. Prebioticele sunt fibre din plante care ajută bacteriile “bune” să se dezvolte în organism. Prin urmare, sistemul digestiv reușește să funcționeze foarte bine.
Alimente în care se găsesc prebiotice:
Lactate
Amidon rece ce se regăsește în paste reci și orez rece.
Fibre
„Nu întâmplător japonezii mănâncă sushi care înseamnă orez rece cu o bucățică de pește. Își hrănesc cu prebiotice intestinul. Avem la italieni salata de paste. Sunt paste fierte lăsate la răcit și apoi amestecate cu niște legume, cu ton la conservă, cu orice”, a explicat Mihaela Bilic.
Citește și: Carmen Brumă, trei sfaturi care te ajută să slăbești sigur. „Lupta cu kilogramele se câștigă, în primul rând, cu psihicul!”
Citește și: Mihaela Bilic: ce tip de ouă să alegem? Cu ce sunt hrănite găinile care dau ouă BIO și cele cu Omega 3
De asemenea, medicul nutriționist a precizat că bananele verzi sunt o sursă bună de amidon rece, acesta fiind motivul pentru care medicii pediatrii recomandă consumul de banane verzi atunci când copiii au probleme cu stomacul.
„Banana verde. Banana crudă are acest amidon care odată ajuns în instetin le hrănește pe bacteriile bune și echilibrează digestia și trece diareea. Banana foarte bine coaptă este dulce, îngrașă, banana care este verde are amidonul recristalizat”, a explicat Mihaela Bilic.
Sursă foto: Captură video, Shutterstock