Cauza îmbătrânirii premature. Cum să arăți mai tânără fără să ajungi la medicul estetician

Distribuie articol

Un chirurg plastician de renume a dezvăluit principala cauză a îmbătrânirii premature, precum și cinci modalități simple de a arăta mai tânără fără a apela la Botox sau fillere. Dr. Daniel Barrett, din California, este un expert certificat pentru sâni și corp. El a spus recent că stresul este o preocupare majoră atunci când vine vorba de îmbătrânire, deoarece are un impact asupra intestinului, care este direct legat de sănătatea pielii, precum și de sănătatea metabolică, a creierului și a sistemului imunitar.

Care este cauza îmbătrânirii premature

Dr. Daniel Barrett a dezvăluit care este cauza îmbătrânirii premature. Medicul a explicat că stresul reprezintă un factor important atunci când vine vorba de îmbătrânire. Potrivit acestuia, dacă ești stresat săptămâni, luni sau chiar ani, la un moment dat corpul tău, în special pielea, pierde constant nutrienți esențiali și împiedică creșterea de noi celule ale pielii.

„Dormitul, exercițiile fizice, protecția solară, și scăderea aportului de zahăr vor încetini semnele îmbătrânirii”, a precizat medicul care a explicat că un alt factor important care duce la îmbătrânirea prematură este fumatul.

Citește și: Păr mai lung și mai bogat în doar câțiva pași! Cum aplici extensii de păr acasă

Citește și: Cele mai importante tendințe în materie de unghii pentru primăvara anului 2024

Cum poți scădea nivelul de stres

Cel mai bun mod de a-ți repara tenul dacă ești stresat este să mergi direct la sursa problemei, mai degrabă decât să încerci să reduci simptomele cu creme și loțiuni.

Experții în sănătatea pielii recomandă ameliorarea stresului cu atenție și meditație și printr-o dietă bogată în antioxidanți.

De asemenea, ei recomandă să ai un somn de bună calitate. Consumul de apă și concentrarea asupra sănătății intestinale te va ajuta să îți limpezești tenul.

Citește și: Greșeli de machiaj care te îmbătrânesc. Le faci și tu?

Citește și: Și tu ștergi părul ud cu un prosop pentru a grăbi uscarea? 9 obiceiuri uzuale care duc la deteriorarea podoabei capilare

Cum pot fi remediate problemele pielii cauzate de stres

Cel mai bun mod de a remedia afecțiunile pielii legate de stres este de a reduce cantitatea de stres din viața ta, spun experții.

Meditație și conștientizare: Rezervă 10 minute pe zi pentru a practica exerciții de respirație profundă. În același mod, auto-masajul zilnic poate ajuta și la calmarea trilioanelor de receptori nervoși care se află chiar sub suprafața pielii noastre.

Consumul de antioxidanți: O regulă bună de urmat este: cu cât fructele și legumele sunt mai colorate, cu atât au mai mulți antioxidanți.

Bea multă apă: Acest lucru ajută la menținerea pielii umede.

Concentrează-te pe sănătatea intestinului: Ierburile, inclusiv mușețel, ginseng, ginkgo biloba, levănțică, melisa, păpădie, rodiola, pot ajuta la ameliorarea stresului și la sprijinirea organismului în perioadele stresante.

Dormi bine: Este important să dormiți profund cât mai mult timp posibil, deoarece acest lucru oferă corpului timp să se regenereze.

Cum poți încetini îmbătrânirea

Dr. Barrett a descurajat fumatul și o dietă bogată în zahăr dacă dorești să încetinești procesul de îmbătrânire.

„Tăiați zahărul pentru a vă proteja pielea”, a spus el pe Instagram.

De asemenea, el a recomandat tuturor să poarte protecție solară în fiecare zi – chiar și iarna – și să facă suficiente exerciții în fiecare săptămână.

Unul dintre cei mai importanți factori care încetinesc îmbătrânirea este somnul. Dacă dormi suficient acest lucru va încuraja creșterea și repararea mușchilor și la menținerea creierului alert, De asemenea, nivelul de zahăr din sânge este îmbunătățir, iar durata de viață este prelungită.

Se recomandă să dormi între șapte și nouă ore în fiecare noapte și să menții un ritm circadian bun.

Totodată, este recomandată să mergi la somn și să te trezești la aceeași oră în fiecare zi, chiar și în weekend.

Sursă foto: Shutterstock