7 băuturi care te scapă de pofta de dulce. Unele pot fi preparate acasă

Distribuie articol

Câți dintre noi nu au simțit nevoia de a mânca ceva dulce? Fie că e vorba de o bucățică de ciocolată după o zi lungă sau o prăjitură de casă care nu te lasă să te oprești la o singură felie, aceste pofte sunt mici bucurii în rutinele noastre. Deși ne fac fericiți pe moment, dulciurile pot contribui la diferite probleme de sănătate atunci când sunt consumate în exces, precum carii dentare, creștere în greutate sau probleme legate de sănătatea inimii. Există, însă, câteva băuturi care ne pot ajuta să scăpăm de pofta de dulce.

7 băuturi care te scapă de pofta de dulce

O mare varietate de factori pot influența pofta de zahăr, inclusiv declanșatorii psihologici, fluctuațiile hormonale și alegerile dietetice. Experții au descoperit că există 7 băuturi care te pot ajuta să-ți combați pofta de zahăr în mod natural. Iată care sunt.

Suc cu conținut redus de zahăr

Sucurile cu conținut scăzut de zahăr pot fi o alegere perfectă pentru cei care doresc să-și gestioneze sau să-și reducă pofta de zahăr. Aceste băuturi conțin de obicei mai puțin zahăr decât celelalte sucuri pline de zahăr.

Atunci când sunt consumate cu moderație, ele pot satisface dorința de a mânca ceva dulce. Acest lucru poate ajuta la diminuarea treptată a dorinței organismului de dulciuri, acționând ca o piatră de temelie spre adoptarea unei diete mai sănătoase, cu un conținut mai scăzut de zahăr în general.

Spre deosebire de sucurile dietetice, care pot folosi îndulcitori artificiali pentru gustul lor dulce, unele sucuri cu conținut scăzut de zahăr combină cantități mai mici de zahăr cu îndulcitori naturali, nenutritivi, cum ar fi frunza de stevie, pentru a oferi aroma pe care o cunoaștem și o iubim.

Citește și: Carmen Brumă, trei sfaturi care te ajută să slăbești sigur. „Lupta cu kilogramele se câștigă, în primul rând, cu psihicul!”

Citește și: Ce este apa de cocos. Beneficii şi contraindicații

Suc de pepene

Sucul de pepene roșu îți poate potoli setea, ajutându-te în același timp să-ți gestionezi pofta de zahăr. Un pahar de astfel de suc proaspăt stors oferă aproximativ 70 de calorii și zero grame de zahăr adăugat.

Mai mult, această băutură este o sursă naturală de magneziu. Deficiența de magneziu poate juca un rol semnificativ în stimularea poftei de zahăr, deoarece acest mineral este esențial pentru metabolismul glucozei. Fără suficient magneziu, organismul se poate lupta pentru a regla nivelul zahărului din sânge, ceea ce duce la o dorință crescută de dulciuri ca sursă rapidă de energie.

Apă

Da, apa te poate ajuta să reduci pofta de zahăr în mod natural. De ce? Unii oameni cred că le este foame atunci când le este de fapt sete. Așadar, consumul unui pahar de apă atunci când apare pofta de zahăr îți permite să-ți potolești setea și să gestionezi pofta de zahăr. Pentru că poate nu aveai nevoie de dulciuri până la urmă și corpul tău doar cerea o înghițitură de apă.

Ceai matcha

Matcha, o pulbere măcinată fin, făcută din frunze de ceai verde special cultivate și procesate, a crescut în popularitate pentru gustul său unic, beneficiile pentru sănătate și semnificația culturală în ceremoniile ceaiului.

Capacitatea sa de a ajuta la gestionarea poftei de zahăr provine din conținutul său ridicat de L-teanină, un aminoacid care promovează relaxarea și bunăstarea, reducând în același timp stresul și anxietatea, care sunt declanșatoare obișnuite pentru pofta de zahăr.

Dacă nu ești fan matcha, ceaiul verde tradițional ar funcționa similar acestei băuturi.

Citește și: Cum poate o simplă carie să se transforme într-o infecție gravă la nivelul inimii. Avertismentul stomatologului

Citește și: Care este diferenţa dintre varză albă şi varză roşie

Kombucha

Kombucha este un ceai fermentat cunoscut pentru gustul său picant și pentru numeroasele beneficii pentru sănătate, în special pentru potențialul său de a ajuta la gestionarea nivelului de zahăr din sânge.

Acest efect benefic poate fi atribuit prezenței acidului acetic, produs în timpul procesului de fermentație. Se crede că acidul acetic îmbunătățește sensibilitatea la insulină, permițând organismului să utilizeze glucoza mai eficient, scăzând nivelul zahărului din sânge.

În plus, kombucha conține probiotice, care contribuie la un microbiom intestinal mai sănătos – un factor legat de metabolismul îmbunătățit al glucozei și de anumite pofte și dorințe alimentare.

Shot-uri cu oțet de mere

Shot-urile cu oțet de mere sunt porții mici de oțet concentrat de mere, adesea amestecate cu apă și uneori îndulcite sau aromate pentru gust. Acestea ajută la gestionarea poftei de zahăr, ajutând la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge în rândul anumitor populații, potrivit eatthis.com.

Se crede că acidul acetic găsit în oțetul de mere încetinește digestia carbohidraților, ceea ce duce la o eliberare mai treptată a glucozei în sânge. Acest proces poate ajută la atenuarea creșterilor de zahăr din sânge, care adesea duc la creșterea poftei de zahăr.

Apă infuzată

Apa infuzată este o modalitate răcoritoare de a rămâne hidratat prin infuzarea fructelor, legumelor și ierburilor în apă rece. Acest proces nu numai că îmbunătățește aroma apei, făcând-o mai atrăgătoare de băut, dar încorporează și esențele subtile și nutrienții ingredientelor pentru infuzie. Când vine vorba de gestionarea poftelor de zahăr, apa infuzată poate fi un aliat puternic.

Dulceața naturală a fructelor precum fructele de pădure, pepenele verde sau citricele vă poate satisface pofta de dulce fără a fi nevoie de adaos de zaharuri, ajutând la reducerea poftelor într-un mod sănătos și hidratant.

Sursă foto: Shutterstock