Cum să folosești accesoriile pentru un plus de stil

Distribuie articol

Alegerea accesoriilor potrivite este una dintre cheile stilului personal. Accesoriile pot fi acea tușă finală adăugată ținutei care te deosebește de cei din jurul tău și, în același timp, îți exprimă personalitatea. Există câteva criterii de care trebuie să ții cont pentru a alege întotdeauna accesoriile potrivite.

De ce sunt accesoriile aliații unui stil personal de succes?

Poate ești norocoasa posesoare a unui vechi inel de familie. Poate ai o poșetă specială pe care o porți de mulți ani, ori o pereche de pantofi care ți-a perfecționat ținuta mai multe sezoane. Vorbim aici despre magia accesoriilor potrivite, care, chiar și asociate cu o ținută simplă, pot să îți ofere instantaneu un look unic. Este necesar pentru tine să găsești acele accesorii care îți vor oferi un plus de stil, indiferent cu ce ești îmbrăcată, în orice circumstanțe. 

Care sunt accesoriile esențiale din garderobă?

La fel ca hainele, nu ai nevoie de multe accesorii, ci de câteva piese de calitate, atent alese. Poate nu consideri necesare ceasurile, dar îți place să porți mereu mai multe inele în același timp ori poate nu poți ieși vara din casă fără coșul de paie preferat sau preferi încălțămintea animal print. De aceea, este necesar să îți faci o listă a accesoriilor despre care ești conștientă că ți se potrivesc și pe care dorești cu adevărat să le porți zilnic sau cât mai frecvent. 

Cum să combini corect accesoriile

Acestea vor avea un impact mai mare dacă le combini în mod corect între ele, cu ținuta, dar și în funcție de conformație. În mod concret, în acest caz este valabilă zicala „mai puțin înseamnă mai mult”.

Accesoriile și conformația

Dacă ai o siluetă în formă de V, cu umerii lați, alege coliere fine, pentru a nu încărca foarte mult zona bustului. Poți purta chiar mai multe coliere în același timp, pentru a crea senzația de verticalitate și a-ți echilibra partea superioară a corpului. Dacă, dimpotrivă, ai o siluetă în formă de A, poți purta coliere mai mari, pentru a adăuga volum zonei bustului. În mod similar, dacă ai o siluetă mai plină, poartă bijuterii mai mari pentru a echilibra rezultatul final, iar dacă ai un corp subțire, optează pentru piese mai fine.

Și încălțămintea se alege în funcție de conformația corpului. Dacă ești mai plinuță, alege, de exemplu, un model de sandale dama cu tocuri înalte mai groase, iar dacă ești suficient de slabă, poți purtați tocuri mai subțiri, chiar cui.

Dacă ai o siluetă în formă de V, atunci alege o geantă medie sau mare, care se încadrează peste șolduri, pentru a le oferi volum. În mod invers, pentru siluetele în A sunt mai potrivite gențile de dimensiuni mai mici.

Accesoriile și ținuta

Poartă o eșarfă imprimată ca centură pentru jeanși. Îți va marca talia și va oferi o tușă frumoasă ținutei. În general, este recomandat ca talia să fie marcată, pentru un aspect mai feminin, fie cu o curea, fie cu un cordon. 

Îndoaie partea de jos a jeanșilor sau poartă pantaloni 7/8 pentru a-ți arăta încălțămintea, care este unul dintre elementele de bază ale stilului personal. Lasă sandalele descoperite, alegând fuste și rochii midi ori mini sau pantaloni scurți. 

Dacă porți brățări, răsucește mânecile cămășilor, bluzelor și puloverelor, pentru ca încheieturile mâinilor să fie vizibile. 

Un bun echilibru între accesorii

În general, este recomandat să nu exagerezi cu accesoriile, mai ales cu bijuteriile. Dacă este vorba despre un model mai spectaculos, alege să porți fie cercei, fie colier, dar nu ambele. Poți să combini, în schimb, cerceii cu inele și/sau brățări, deoarece aceste două tipuri de accesorii sunt mai îndepărtate unele de celelalte și rezultatul este unul mai bun. 

Nu ezita să porți mai multe inele subțiri împreună pe unul sau mai multe degete, iar același lucru este valabil pentru brățările fine. În schimb, brățările groase se poartă singure. De asemenea, poți purta mai multe coliere foarte fine, de diferite lungimi. 

Dacă porți ochelari de vedere, alege cercei cu un model mai discret. Păstrează cerceii supradimensionați pentru ținutele de seară. 

Dacă îți place să porți pălărie, nu încărca fața cu bijuterii prea impunătoare. 

Nu în ultimul rând, nu încerca să îți asortezi coloristic pantofii cu geanta și cu celelalte accesorii. Nu este necesar și oferă ținutei un aspect îmbătrânit. 

„Mix and match” câștigător

Pentru a avea un stil personal original și elegant, poți să te joci cu accesoriile folosindu-le în alte scopuri decât cele pentru care sunt produse. De exemplu, poți folosi o eșarfă imprimată pentru a-ți lega părul în coadă de cal sau pentru a-ți personaliza geanta. Sau folosește gențile de capacitate mai mare pentru a-ți transporta obiectele pentru birou, de exemplu, laptopul. Astfel, vei renunța la rucsac sau gențile speciale de laptop, care, în general, nu arată deloc bine. 

Chiar dacă nu ești pasionată de accesorii, este recomandat să te folosești de ele, să le porți și să le testezi, pentru a-ți crea propriul stil în viața de zi cu zi, nu numai la ocazii speciale.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Miniprix