Rochia de care Elizabeth Taylor refuza să se despartă, descoperită după jumătate de secol! Sumă exorbitantă pentru care e scoasă la licitație

Distribuie articol

Rochia pe care Elizabeth Taylor a purtat-o chiar la gala Oscar, în 1961, în noaptea în care avea să câștige statueta pentru „Cea mai bună actriță”, a fost descoperită într-o valiză și va fi scoasă la licitație pentru o sumă exorbitantă.

O rochie Christian Dior avea să devină „amuleta norocoasă” a actriței Elizabeth Taylor chiar în noaptea în care a câștigat Premiul pentru „Cea mai bună actriță” la Oscarurile din 1961. 61 de ani mai târziu, piesa a fost descoperită într-o valiză și urmează să fie vândută la licitație.

Unde a fost descoperită rochia actriței Elizabeth Taylor

Rochia ar fi fost depozitată mai bine de jumătate de secol într-o valiză în Londra unde Elizabeth Taylor și Richard Burton dețineau o casă pe care o frecventau adesea. De fapt, rochia, împreună cu alte 11 articole de îmbrăcăminte deținute de vedetă, au fost depozitate cu grijă într-o valiză mare de plastic, în camera liberă a fostei asistente personale. Inițial, se presupunea că rochia cu imprimeu floral se afla deja în posesia celor de Christian Dior.

De ce era importantă rochia pentru Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor, însoțită de al patrulea soț, Eddie Fisher, a purtat rochia creată de Marc Bohan pentru Dior la cea de-a 33-a ediție a Premiilor Academiei. Pe atunci, actrița nu era privită cu ochi buni după ce reușise să îl despartă pe Eddie Fisher de Debbie Reynolds. Tocmai din acest motiv, Elizabeth Taylor era convinsă că nu avea să câștige. După triumful ei la Oscar, vedeta a ajuns să considere rochia „un fel de amuletă norocoasă” și a luat-o cu ea în toată lumea.

VOTEAZĂ-ți produsele preferate la UNICA BEAUTY CELEBRATION! Care sunt cele mai bune produse cosmetice? 

Nu a mai purtat rochia niciodată

„Elizabeth Taylor avea să poarte rochia peste tot cu ea, chiar și 10 ani mai târziu. Nu a mai purtat-o și cu altă ocazie, însă îi plăcea să știe că o are cu ea”, a spus Kerry Taylor, reprezentant al casei de licitație care se va ocupa cu vânzarea rochiei, potrivit cbsnews.com.

Cu cât va fi scoasă rochia norocoasă a actriței Elizabeth Taylor la licitație

Rochia va fi scoasă la licitație pe 6 decembrie la Londra, iar suma care se așteaptă să fie încasată pentru ea este între 42.000 de dolari și 72.000 de dolari.

În trecut, prima rochie de mireasă purtată de celebra Elizabeth Taylor, la prima ei nunta, s-a vândut la licitație cu suma de 180.000 de dolari.

Sursa Foto:  Shutterstock/Profimedia