5 tipuri de ceai care te ajută să arzi grăsimea de pe abdomen

Distribuie articol

Pierderea în greutate este deja destul de dificilă, dar pierderea grăsimilor din jurul abdomenului poate fi o adevărată provocare. Asta pentru că cea mai mare parte a grăsimii de pe abdomen este diferită de grăsimea din restul corpului. Cea mai mare parte a grăsimii abdominale se numește grăsime viscerală, care este situată mai adânc decât alte grăsimi corporale și se află în jurul organelor abdominale. Deși este destul de dificil să scapi de acest tip de grăsime, există câteva tipuri de ceai care te pot ajuta.

5 ceaiuri care te ajută să arzi grăsimea de pe abdomen

Nu există niciun tip de mâncare sau băutură care să poată învinge singur grăsimea abdominală, dar unele alimente conțin anumiți compuși, vitamine și nutrienți despre care cercetările au arătat că pot ajuta la pierderea grăsimii abdominale ca parte a unei diete echilibrate. De exemplu, puteți mânca alimente cu conținut ridicat de fibre, deoarece acesta este un nutrient care a fost legat de reducerea grăsimii abdominale.

Același lucru se poate spune și despre consumul de ceai pentru grăsimea de pe burtă. Ceaiurile conțin în mod natural mulți antioxidanți diferiți și compuși vegetali care au fost legați de o varietate de beneficii pentru sănătate, iar unele dintre ele s-a descoperit că ajută la arderea grăsimii abdominale.

Ceai verde

Ceaiul verde poate fi unul dintre cele mai notabile ceaiuri pentru arderea grăsimii abdominale. Conform unui studiu recent din 2022 publicat în Jurnalul Internațional de Cercetare a Mediului și Sănătate Publică, participanții care au consumat cantități mari de ceai verde – vorbim de patru sau mai multe căni pe zi – au avut un risc cu 44% mai mic de a dezvolta obezitate abdominală decât participanții care nu a băut nici un ceai verde.

Un studiu mai vechi din 2008, publicat în Physiology & Behavior, a constatat că participanții obezi care au băut în mod regulat ceai verde au pierdut mai multă greutate corporală totală decât participanții care nu au băut deloc, iar un studiu din 2009 publicat în The Journal of Nutrition a constatat că consumul de catechine din ceai verde, un antioxidant găsit în frunzele de ceai verde, poate ajuta la reducerea grăsimii abdominale atunci când este asociat cu exerciții fizice.

Citește și: Ce este septicemia. Florin Piersic a primit acest diagnostic din partea medicilor

Citește și: 7 băuturi care te scapă de pofta de dulce. Unele pot fi preparate acasă

Ceai Oolong

Un alt ceai care s-a dovedit că ajută cu grăsimea abdominală este ceaiul oolong.

Ceaiul Oolong provine din aceleași frunze precum ceaiul verde și ceaiul negru, dar este parțial oxidat, în timp ce ceaiul verde este neoxidat, iar ceaiul negru trece printr-o oxidare completă. Oolong se face prin uscarea frunzelor la soare până când sunt ofilite și ondulate.

Un studiu pe animale publicat în The Journal of Nutrition a arătat că polifenolii din ceaiurile verzi, negre și oolong au toți capacitatea de a ajuta la reducerea țesutului adipos visceral.

Un studiu din 2020 de la Universitatea din Tsukuba a descoperit chiar că ceaiul oolong a crescut descompunerea grăsimilor cu aproximativ 20% și a continuat să facă acest lucru în timp ce participanții dormeau.

Citește și: Care sunt beneficiile consumului de ficat 

Citește și: Mihaela Bilic, totul despre probioticele naturale. În ce alimente se găsesc bacteriile vii care ajută organismul

Ceai negru

Fanii ceaiului negru vor fi încântați să afle că cercetările au legat ceaiul negru de pierderea în greutate și reducerea grăsimii viscerale.

Un raport din 2016 publicat în revista Molecules spune că polifenolii găsiți în ceaiul negru au proprietăți anti-obezitate și pot ajuta la reducerea greutății corporale și a grăsimii viscerale.

Participanții la un studiu din 2014 publicat în Food & Function care au băut trei căni de ceai negru în fiecare zi timp de trei luni au observat o scădere în greutate mai mare și o reducere a circumferinței taliei.

Ceai alb

Am menționat deja trei dintre cele patru tipuri majore de grupe de ceai: verde, oolong și negru. Al patrulea grup de ceai este ceaiul alb, care este cunoscut drept cel mai delicat și cel mai puțin procesat tip de ceai.

Ceaiul alb, împreună cu verde și oolong, s-a dovedit că accelerează metabolismul și crește oxidarea grăsimilor, ceea ce poate ajuta la pierderea sau gestionarea în greutate în general.

Un raport recent din 2023 publicat în Food Safety & Health a concluzionat, de asemenea, că ceaiul alb a avut un impact benefic asupra pierderii în greutate, precum și asupra grăsimii viscerale în special.

Ceai Pu-erh

Un fel de ceai negru chinezesc fermentat, cunoscut sub numele de ceai pu-erh, a fost legat de pierderea în greutate sau reducerea grăsimilor în mai multe studii.

Un studiu din 2014 publicat în Phytotherapy Research a constatat că participanții de sex masculin cu sindrom metabolic care au băut ceai pu-erh au observat o scădere ușoară a grăsimii corporale.

Sursă foto: Shutterstock