Alexandru Rafila: „Numărul cazurilor de COVID-19 va crește până la jumătatea lunii august”

Distribuie articol

Alexandru Rafila a declarat că în săptămâna precedentă, 4 – 10 iulie, au fost înregistrat aproape 15.000 de cazuri noi de COVID-19, adică dublu față de ultima raportare săptămânală.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a afirmat că acest trend ascendent va dura până la jumătatea lunii august. Totodată, acesta a anunțat că se va relua raportarea zilnică.

Practic, în ultimele trei săptămâni am avut o dublare săptămânală a numărului de cazuri. Este un trend așteptat, conform previziunilor INSP. Părerea noastra este că această creștere va mai dura 4-5 săptămâni, până la jumătatea lunii august, apoi situația se va stabiliza, a declarat Alexandru Rafila, potrivit Libertatea.ro.

Citește și: S-au cunoscut la o înmormântare, dar nu asta e motivul pentru care le este judecată relația

Bărbatul care şi-a părăsit soţia pentru o refugiată ucraineană a demisionat ca să aibă grijă de ea, după ce aceasta a orbit parțial

Cum și-a ajutat Raluca Moianu fiica să treacă peste decesul tatălui

Ionica Adriana, poveste impresionantă de viață. Cum a ajuns dintr-un orfelinat din Cluj-Napoca pe scenele teatrelor din Londra

Alexandru Rafila: „Varianta dominantă este Omicron”

Ministrul a mai spus că tulpina Omicron este cea dominantă și că au fost deja înregistrate primele cazuri cu subvarianta BA.5. Din cele 15.000 de cazuri noi, 2.717 sunt cazuri de persoane reinfectate cu COID-19.

În spitale sunt internaţi peste 1.400 de pacienți. Dintre cele 86 de persoane de la secția ATI, 68 sunt nevaccinate. Numărul persoanelor decedate a crescut de la 16 la 33.

Municipiul București este pe primul loc în ceea ce priveşte numărul de cazuri, cu aproximativ o treime dintre cele înregistrate la nivel naţional. 

Deși nu mai poate fi impusă în mod legal, Alexandru Rafila a recomandat purtarea măștilor de protecție pentru siguranță.

Sursă foto: Profimedia