Avertisment OMS: Varianta Omicron ar putea îmbolnăvi 60% din populația Europei până în luna martie

Distribuie articol

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa a atras atenția că 60% din populația Europei s-ar putea infecta cu varianta Omicron până în luna martie.

Hans Kluge, șeful OMS Europa, a tras un semnal de alarmă cu privirile la varianta Omicron, care se răspândește rapid peste tot în lume. Acesta estimează că până în luna martie, 60% dintre europeni vor trece prin boală, potrivit Digi24.

Faza acută a pandemiei de COVID-19 s-ar putea încheia în 2022

Într-o declarație recentă, directorul OMS a spus că după valul Omicron, faza acută a pandemiei de COVID-19 ar putea să se încheie în Europa.

Odată ce valul Omicron va înceta, va exista timp de câteva săptămâni şi câteva luni o imunitate generală, fie datorită vaccinului, fie pentru că oamenii vor fi imuni din cauza infecţiei şi, de asemenea, o scădere ca urmare a temperaturilor.

Pandemia este departe de a se încheia, dar sunt încrezător că putem sfârși faza acută în 2022 și ne vom putea ocupa de alte amenințări în zona de sănătate care necesită urgent atenția noastră, a declarat Hans Kluge.

Citește și: Șeful nu a lăsat-o să meargă la baie. Ce a urmat e de tot râsul

Anca Țurcașiu, sexy și provocatoare la 51 de ani. Poza cu care și-a înnebunit fanii

CRBL, atacat dur de soțul Andreei Tonciu. Artistul a jignit-o pe Andreea la Survivor România 2022

Regina Elisabeta a II-a, glumă despre propria moarte

Acesta a mai spus că este posibil să existe o perioadă de liniște înainte ca virusul să revină spre sfârșitul anului, „dar nu neapărat așa cum a fost până acum”.

Șeful OMS, avertisment cu privire la virusul SARS-CoV-2

Totodată, șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, îndeamnă totuși oamenii să fie prudenți. Acesta a transmis că „este periculos să presupunem că Omicron va fi ultima variantă și că suntem în finalul jocului”, dat fiind modul în care acest virus se adaptează.

„La nivel global condițiile sunt ideale pentru apariția mai multor variante”, a mai atras atenția directorul general al OMS.

Sursă foto: Profimedia