Carmen Brumă, despre ce putem mânca în post pentru a slăbi și a ne detoxifia: „Presupune o curățare a organismului”

Distribuie articol

Am intrat în postul Crăciunului și cei mai mulți dintre cei care respectă restricțiile alimentare impuse în această perioadă ajung să se îngrașe din cauza consumului exagerat de carbohidrați.

Dar posturile de peste an nu trebuie să fie o amenințare pentru siluetă, dacă alegerile culinare sunt corecte. Experta în nutriție Carmen Brumă a explicat cum putem să ne hrănim în această perioadă pentru a nu pune niciun gram în plus.

„În post nu mănânci șnițele din soia”

Carmen Brumă spune că postul este benefic pentru sănătate dacă ținem cont de ce anume punem în farfurii. Deși pe piață există numeroase produse vegetale menite să țină locul celor animale, cum sunt șnițelele de soia, pateul vegetal etc., nutriționistul spune că nu trebuie să apelăm la ele, deoarece postul presupune consumul de legume, leguminoase, fructe și semințe. Combinațiile dintre aceste grupe de alimente ne aduc aportul optim de nutrienți pentru buna funcționare a organismului. Dar trebuie să avem grijă la carbohidrați dacă ținem la siluetă.

„Postul a fost creat nu numai din rațiuni spirituale, ci și din rațiuni medicale. Postul presupune o curățare a organismului, în niciun caz o intoxicare a lui așa cum se întâmplă cu produsele actuale. Deci, în post nu mănânci șnițele din soia, nu mănânci cine știe ce pateuri vegetale.

Citeşte și: Carmen Brumă explică de ce ne îngrășăm când ținem post. Care este cea mai frecventă greșeală pe care o facem

Citeşte şi: Carmen Brumă, despre postul intermitent: „Lumea îl ține pentru orice boală!” Cât de periculoasă este această metodă de slăbit

Citeşte şi: Carmen Brumă, rețetă pentru un mic dejun delicios de post

Citeşte şi: Carmen Brumă te învață cum să nu te îngrași în post. Ce alimente ar trebui să eviți

Carmen Brumă: „Sunt foarte multe persoane care se îngrașă în post”

Un post ținut că la carte din punctul meu de vedere, care să aibă că efect și o slăbire și o detoxifiere a organismului, presupune excluderea surselor animale și înlocuirea lor cu: vegetale, cu legume, eventual cu pâine integrala, semințe și fructe. Cam atât! Și toate astea preparate într-un mod adecvat” – a explicat Carmen Brumă, pentru feminis.ro.

Specialista în nutriție a dat și câteva exemple de combinații alimentare ideale pentru perioada postului, care ajută la menținerea greutății.

„Sigur, poți să mănânci niste cartofi la cuptor cu o salata de varza lângă. Eu cred că te saturi dacă îți pui o cantitate potrivită. Poți să mănânci, de exemplu, sfeclă roșie coaptă. La fel, este foarte sățioasă. Poți să mănânci dimineața o combinație de semințe.

Poți să iți pui și o linguriță de miere pe deasupra. Dacă te îndopi cu covrigei, cu pâine ajungi să te miri la sfârșitul postului că nu ai slăbit, ba din contră! Sunt foarte multe persoane care se îngrașă în post” – a adăugat ea.

Printre produsele potrivite pentru a le include în meniurile de post, Carmen Brumă a mai amintit de quinoa, linte, mazăre, amaranth, hummus și fasole bătută.

Foto – Facebook / 123rf/com