COVID-19: Asimptomaticii au aceeași cantitate de virus ca persoanele simptomatice

Distribuie articol

Un studiu realizat în Coreea de Sud arată că asimptomaticii poartă aceeași canitate de virus SARS-CoV-2 ca persoanele care prezintă simptome ale bolii COVID-19. 

Ponderea asimptomaticilor este una destul de mare, de aceea oamenii de știință încearcă să afle cât mai multe detalii despre modul în care aceștia sunt afectați de infecția cu noul coronavirus sau în ce măsură transmit boala.

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

Coreea de Sud a început o testare în masă în luna martie și a reușit astfel să identifice și să izoleze persoanele care purtau virusul, dar nu prezentau simptome. Cercetătorii au făcut un studiu într-un centru de carantinare și au ajuns la concluzia că asimptomaticii poartă aceeași cantitate de virus în nas și în gât, potrivit mediafax.

De asemenea, aceștia mai arată că atât simptomaticii, cât și asimptomaticii se vindecă cam în același interval de timp. În cazul primei categorii durează în jur de 19,5 zile, iar în cazul celei de-a doua vindecarea se produce în general după 17 zile.

Citește și: Epidemiolog român: Ce se întâmplă cu asimptomaticii la nouă zile după infectarea cu SARS-CoV-2

Oamenii de știință nu au reușit însă să stabilească dacă aceștia transmit noul coronavirus la fel ca pacienții cu simptome. Totuși, aceștia cred că în lipsa simptomelor precum tusea sau strănutul, asimptomaticii împrăștie în jurul lor o cantitate mai mică de particule.

Sursă foto: Shutterstock.com